Keith Marshall - Keith Marshall (1981)

geen stemmen

Label: Arrival

1. Night of the Full Moon (2:43)
  2. Dean (3:24)
  3. Bad Dream (4:22)
  4. Let Me Rock You (3:12)
  5. Only Crying (4:15)
  6. Love Planet (3:22)
  7. Dynamite (3:11)
  8. I Saw a Ghost Last Night (3:11)
  9. Dance with Me (3:27)
  10. When I am King (3:21)
  11. Silver & Diamonds (3:31)
  12. Don't Play with My Emotions * (3:00)
  13. Rain * (3:35)
  14. Best of Me * (3:37)
  15. There Goes My Heart * (2:59)
  16. Deine Tränen * (4:21)
avatar van gaucho
Ik haalde gisteravond weer eens een bakje met singles van de zolder, om die te draaien. Eens in de zoveel tijd vul ik daar een avondje mee, en vaak kom je van die eendagsvliegen tegen die je soms al twintig, dertig jaar niet meer gehoord hebt.

Dit is er zo een. Ineens stond-ie hoog in de internationale hitlijsten: de Brit Keith Marshall, en hij was net zo snel weer uit de spotlights verdwenen. In de tijd dat ik de single Only crying kocht, had ik geen enkel idee wie de man was. Gelukkig leert het internettijdperk mij dat-ie - zoals zo vaak met 'one hit wonders' - ook een muzikale voorgeschiedenis had. Namelijk met de in thuisland Engeland redelijk succesvolle teenybopperband Hello.

Halverwege de jaren ’70 hadden ze een daar - en trouwens ook in Duitsland - enkele top 10 hits met onder andere de singles Tell Him en New York Groove. Die laatste is bij mij bekender door de versie van Kiss-gitarist Ace Frehley, die er een grote Amerikaanse hit mee scoorde.
In 1979 ging Hello uit elkaar, waarna Keith Marshall in 1981 als solist een wereldhit had met Only Crying. Een lekker loom nummer met een zomerse uitstraling en toch een beetje een trieste ondertoon.

Dit album werd qua verkoop niet meegezogen in het succes van de single. De rest van deze nummers ken ik dan ook niet. Gek genoeg ontbreekt het niet onaardige B-kantje Don't play with my emotions op dit album. Maar het doet me vermoeden dat ik aan deze LP verder niet veel mis. Van sommige artiesten kun je het beste alleen die ene single hebben...