X-Core - Kick Ass (2010)

Frankrijk
Dance
Label: Paris Hardcore Mafia

1. Kick Ass (5:00)
  2. Motherfucking Core (5:24)
  3. What U Say (5:30)
avatar van Hellblazer
X-Core is een Zweed en dit is eigenlijk de eerste solo plaat die ik van hem ken. Had Darkcore verwacht (donkere hoes en samenwerking met Slavefriese in 2000) maar dat is dus niet zo.

Kick Ass is een behoorlijk standaard nummer, maar de melodie vond ik wel leuk; het bekende Saw melodietje. Iets versneld natuurlijk maar klinkt toch wel aardig. Toch vind ik het een beetje een vreemde keuze, omdat er totaal geen kracht in de melodie zit. De kicks zelf zijn ook niet bepaald heftig. Beetje jammer wat dat betreft. Wel een leuke opvuller.

Motherfucking Core begint wat steviger dan het vorige nummer en heeft een leuke bekende vocal uit 'Hardcore Motherfucka' van Nasty Django (Marc Traum). Het nummer heeft geen opvallende punten verder, behoorlijk standaard en de melodie is ook niet opvallend genoeg.

What U Say heeft een sample gepikt uit Ex-Top 40'er Whatcha Say van Jason Derulo. Ook dit nummer is behoorlijk saai eigenlijk, weer een onopvallende melodie en de kicks zijn niets bijzonders.

2½*

avatar van Demoniac
Je mag ook best wat darkcore van X-Core (Frans Johan Björk, Zweden) verwachten.

Kom er net achter dat dit een ander is. Manu Ruiz uit Frankrijk, alleen ook X-Core.
Kijk hier maar es.

avatar van Hellblazer
Vandaar de compleet andere stijl. Het is verder ook al jarenlang stil rondom de Zweedse X-Core. Op zijn alias (Audio Revolt) is dit jaar wel al wat spul van uitgekomen.