Arman Méliès - Néons Blances & Asphaltine (2004)

Frankrijk
Folk
Label: Noise Digger

1. Néons Blancs & Asphaltine (5:23)
  2. Un Pont Sur La Mer (4:58)
  3. La Logique des Eoliennes (Part 1) (2:11)
  4. San Andreas (3:43)
  5. L' Echappée Belle (4:28)
  6. Le Phare (5:13)
  7. La Peau des Nuits (2:18)
  8. La Logique des Eoliennes (Part 2) (2:23)
  9. Hantée
  10. 1000 Particules (3:01)
  11. Hollisong (1:55)
  12. La Conjuration des Phalènes (2:08)
avatar van muziekobsessie
Arman Melies, wat een prachtige hoezen zeg de eerste drie albums! En zoals dat altijd gaat zijn het dus ook prachtige albums. Raar toch dat als de hoes je aanspreekt de muziek dat ook altijd doet.
Franse singer/songwriter. Gedurfd, subtiel met heel veel lagen en mooie sferen zo zou ik dit omschrijven. Gewoon lekkere slowtempo liedjes die verrassen, melancholisch en vol geniale vondsten zitten.

Eigenlijk weinig goeds uitgekomen in de coronatijd, terwijl je zou verwachten dat artiesten juist nu de tijd hebben om albums op te nemen. Gelukkig kan je altijd terug in de tijd gaan spitten. Eerste 3 albums van Arman Melies daarin valt heeeel veeeel te ontdekken. Mij hoor je niet komende weken ik duik er helemaal in!

Néons Blances & Asphaltine is zijn debuut, en is ingetogener en meer akoestischer dan zijn opvolgers. Maar het is juist die ontwikkeling die ik prachtig vindt over zijn oeuvre.

Blijft mij fascineren hoe Franse artiesten buiten frankrijk nooit gehoord worden hoe geniaal ze ook zijn. De taal blijft blijkbaar een barrière. Al die mooi Pierre Lapointe en Benjamin Biolay albums blijven alleen maar voor de fransen en canadezen. Eewig zonde toch?

aERodynamIC Lura erwinz Poles Apart ik zou zeggen kies een willekeurige album uit Arman Melies eerste 3 en je bent verkocht!!

avatar van Kronos
muziekobsessie schreef:
Raar toch dat als de hoes je aanspreekt de muziek dat ook altijd doet.

Je kan de hoes nog aanpassen ook. De cirkel is een opening en er zitten vier kaartjes bij om in de omslag te schuiven. Op een van die kaartjes een wel erg actuele afbeelding van een vrouw met gitaar... én mondmasker.

Absoluut fraaie nummers, heel af en toe een beetje oppassen dat de gezapigheid op de loer ligt (ik mis net iets te veel scherpe randjes), maar de flow is aangenaam en de hoezen telkens prachtig.