Overkill - Taking Over (1987)

Label: Megaforce

1. Deny the Cross (4:43)
  2. Wrecking Crew (4:32)
  3. Fear His Name (5:25)
  4. Use Your Head (4:20)
  5. Fatal If Swallowed (6:47)
  6. Powersurge (4:36)
  7. In Union We Stand (4:26)
  8. Electro-Violence (3:45)
  9. Overkill II (The Nightmare Continues) (7:07)
Empyrium
Vreemd dat bij deze klassieker geen reacties zijn. In Union We Stand!

avatar van Axl_Rose
Hmmm, ik ben blijkbaar de enige die Taking Over als het beste album van Overkill beschouwt. Mss vrij cheesy, maar allemaal klassiekers op deze plaat:

Deny The Cross, Wrecking Crew, In Union We Stand, Powersurge, Elecro-Violence, ...

Naar mijn mening consistenter dan het nogal onevenwichtige The Years Of Decay en het iets te brave Horrorscope...

avatar van De Ulk
Axl_Rose schreef:

Nee hoor.

avatar van Edwynn
Inderdaad! Ik geef de volle mep voor deze fantastische thrash/speed klassieker. Wat mij betreft ook de beste uit de Overkill katalogus.

Ik kan iig nog steeds niet stilzitten bij die brute openingsriff van Wrecking Crew.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit is een door mij fel gesmaakte thrasher pur sang van deze kerels uit New Jersey. Wrecking Ball alleen al is zo crimineel goed! Ik hoor hier en daar wel overeenkomsten met tijdgenoten Anthrax, maar dit album is de moeite waard. Een beetje een belachelijke hoes zoals zovelen in die tijd. Use Your Head vind ik minder goed.

avatar van Kronos
Het enige album dat ik destijds had van Overkill, de rest was van mijn jongste broer. Intussen had ik al Feel the Fire (pas gekregen van mijn oudste broer), Under the Influence (een jaar geleden gekregen van mijn jongste broer), Under the Influence en Ironbound (zelf een keer gekocht). En sinds vandaag heb ik ook deze weer! Schitterend album (en schitterende broers heb ik).

avatar van FCEstebandido
Puur jeugdsentiment

avatar van eddiemaiden
dit is echt de beste lp van overkill een dikke 10
veel goede herinnering aan deze plaat
ja deze mag van mij wel uit komen op cd

avatar van vielip
Sinds kort op lp. Geweldig album van deze thrash/speed giganten! Samen met Years of decay hun beste vind ik.

avatar van Eddie
Ik had deze altijd op bandje en de laatste jaren digitaal. daardoor waas mij eigenlijk nooit bekend hoe de hoes eruit zit. Ik ben op zijn zachts gezet verrast.

Verder niets dan lof over deze plaat. Ik luister hem nu voor het eerst in jaren weer.

avatar van Germ
Germ (crew)
Vandaag weer eens opgelegd, ik kan hier eerlijk gezegd niet zo veel meer mee. Vrij clichematige 80s thrash in mijn oren.

Ik heb een mooie Music On Vinyl uitgave van deze elpee, in neon groen vinyl. Wellicht kan ik iemand van de fans hier er blij mee maken? Hier zal ie niet vaak meer gedraaid worden.

avatar van Dirkrocker
Heerlijke plaat. Van begint tot eind genieten en rammen. Ook ik vind dit een van de beste platen van Overkill.

avatar van Wolfmother
Genieten met de kraan open!
Stapje omhoog na het debuut en deze kan zeker nog gaan groeien bij mij.

Taking Over
Feel the Fire