Roman Fischer - Roman Fischer (2010)

Duitsland
Label: Vertigo

1. Into Your Head (3:32)
  2. We'll Never Meet Again (2:47)
  3. Not for Everyone (3:08)
  4. Let It Go (2:59)
  5. Lightscapes (3:16)
  6. Beware (2:52)
  7. Some Other Man (2:40)
  8. Sequels (3:07)
  9. Out of Control (2:15)
  10. All Night All Day (2:37)
  11. Sooner Or Later (3:36)
  12. Carpet (3:47)
Op z'n 17e vertrokken van huis om het te gaan maken in de muziekbizz en dit jaar met z'n derde album op de proppen komen.
Het zal allemaal best, maar ik had nog nooit van deze Roman Fischer gehoord totdat opener Into Your Head mijn oren deed spitsen. Dit ademde het popgevoel van een band als Kent en heel in de verte hoorde ik ook wel een echo van bandjes als The Killers.
Pop met een stekelig randje maar o zo catchy en zeer snel goed in het gehoor liggend. En dat was alleen nog maar het eerste nummer van deze cd.
Het zet zich voort op de overige nummers: pop met hier en daar een licht jaren '80 briesje. Absoluut niet wereldschokkend en ik denk zelfs redelijk geschikt voor een breed publiek.
Liefhebbers van de film Sommersturm hebben al een aantal nummers van deze jonge artiest kunnen horen die in die film langskomen. Zelf behoor ik daar ook toe en het is dan ook een leuke anekdote want erg bewust was ik daar uiteraard niet van.
Als je op zoek bent naar iets heel bijzonders of vernieuwends dan raad ik je aan even verder te kijken. Ben je wel geinteresseerd in lekkere popmuziek met toch een licht alternatief randje dan kan dit derde titelloze album van Roman Fischer wellicht een tip zijn.

avatar van Pinsnider
Deze meneer doet inderdaad wel heeeeel erg zijn best om het Kent-geluid te benaderen, en op zich is dat helemaal geen gekke gedachte; als je de platen iets gelikter zou laten klinken dan die van de Zweedse (stronteigenwijze) helden, en in het engels zou opnemen, dan zie ik wel doorbraakmogelijkheden. Maar kwalitatief haaaalt dit het niveau van Kent in de verste verte niet, hoewel dit inderdaad helemaal geen onaardig plaatje is. Leuk!!!!!!!!

Gelukkig ben ik niet de enige die Kent er soms in terughoort. Uiteraard niet op alle nummers, maar in een aantal gevallen toch zeker wel.
Of meneer Fischer Kent als invloed heeft betwijfel ik ernstig (alhoewel het wel leuk zou zijn natuurlijk).

avatar van Pinsnider
sterker nog... Ik zette deze plaat aan en mijn vrouw verzuchtte; "moeten we nu alwéér naar Kent luisteren..."
Als ik naar deze plaat luister kan het naar mijn idee bijna niet anders dan dat deze heer wel eens vaker naar kent heeft geluisterd. De gelijkenissen zijn hier en daar treffend. Maar van de andere kant is Kent zelf natuurlijk ook verre van origineel...
Zag dat deze heer bij een grote platenmaatschappij is ondergebracht..?? Misschien gaan we nog wel meer van hem horen!!