Ophidian release, beetje hetzelfde gevoel als Catscan. Meestal wel een paar leuke tracks, maar ook vaak een paar trieste commerciële nummertjes. Waarom geen twee projecten, meneer Ophidian ?
"The Middle Children begint met een aardig drammerig bassje, maar wanneer het breakje met dat melig pianodeuntje komt is het goede voorbij. Wat volgt is triest melodietjescore (term komt van Goodfella denk ik, niet gecopyright hoop ik

). Echt zwakke melodie, en ritmisch echt halfbakken. "Skinbitten" is een pak beter. Vind het niet de knaller wat Goodfella het vindt, daarvoor is het net te loom, maar wel een zeer coole track. Zware, distorted basses, die jammer genoeg iets teveel op de achtergrond liggen, waardoor het wat mindere melodietje iets teveel ruimte krijgt.
"Sleepwalking" is een typisch Enzyme X track, maar dan zonder de drive. Zeer trage, lome beuker, klinkt oeverloos leeg, maar hypnotiserend genoeg om niet te vervelen. Vooral dat vage voice sampletje doet de track goed. "Mako" vind ik persoonlijk de beste track van het album. Wat sneller, goed doorbeukende bass, coole melodie (zeker tijdens dat breakje, hoe lekker retro). Op zich een redelijke simpele track, maar werkt wel. "Kristanna" is ook een zeer mooie afsluiter. Experimenteler trackje, maar kort genoeg om niet te gaan vervelen. Begint met ambient drones om daarna wat vreemde ratels af te vuren. Sfeervol is het zeker.
Kom uit op 3.5*, buiten de eerste track toch allemaal muziek op niveau, al missen de echt geniale tracks.