Paper Tiger - Made Like Us (2010)

Label: Doomtree

9. The Tarrio
  10. The Ritual
  11. Cigana
avatar van Rhythm & Poetry
Het instrumentale gedeelte op Made Like Us is vrij gruwelijk, sterke composities van Paper Tiger is wat ik hoor. Helaas doen er ook wat zangeressen mee aan dit project, o.a. Dessa, die weinig te zoeken hebben op de kleine meesterwerkjes van Paper Tiger. Daarom dat een wat kleiner gedeelte van dit album weinig met mij doet.

Voornamelijk typische hiphopproducties op deze plaat, Paper Tiger zorgt voor veel vermaak door diverse lagen in zijn beats te stoppen.

P-DawG
2nd Day Back is heel nice, moet hier maar eens achteraan gaan.

Rene1979
Goede beats alleen hadden er rappers op gemoeten imo...

avatar van Bedorvenkebab
Alsjeblieft niet, zou veel te druk worden. Zoals R&P al aangaf, de zangeressen zijn hier ook vaak eerder irritant dan dat ze wat toevoegen.

P-DawG
De eerste drie tracks zijn erg goed, vooral 2nd Day Back en Bully Planck zijn fantastische nummers. Vanaf nummer vier gaat het jammer genoeg de verkeerde kant op. De nadruk komt dan namelijk te liggen op de zangeressen die mij stuk voor stuk niet kunnen boeien. Sterker nog ze irriteren me zelfs. Vooral de Painter's Arm is tenenkrommend slecht wat de zang betreft, veel te hysterisch. 5360 is een korte pauze tussen al dat zang geweld maar weet me toch niet zo te pakken als de eerste drie nummers deden. Hetzelfde geld overigens voor The Tarrio. Met The Ritual en (vooral) Cigana eindigt het album gelukkig nog wel goed maar niet goed genoeg om nog voor een ruime voldoende te zorgen.

avatar van Elohim
Ah... Zelfde idee als Lazerbeak zijn solo project? Ik zal het even checken dan, maar verwacht er niet al te veel van.

avatar van Osiris Apis
The Bully Plank. Mooie beat met die piano sample.

gratis te downloaden via zijn bandcamp
The Bully Plank | Paper Tiger - papertigerdtr.bandcamp.com