Ras Kass - A.D.I.D.A.S. (2010)

Alternatieve titel: All Day I Dream About Spittin'

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. I Am Legend (3:08)
  2. Goldyn Chyld 2 (3:29)

met DJ Rhettmatic

3. This Shit Right Here (5:11)

met The Four Horsemen

4. Where Did She Go? (3:02)
  5. Linguistics (4:00)

met Skillz

6. A.D.I.D.A.S. (2:38)

met Frankie Finch

7. He Say, She Say (2:44)
  8. Scenario 2012 (7:09)

met Planet Asia, Phil the Agony, Krondon, Mistah F.A.B., Chino XL en Montage 1

9. Mr. Right Now (3:58)
  10. Visine (3:58)
  11. In My Lane (3:44)

met Tristate

12. Me & My Twins '05 (4:22)

met Ras & Taj

13. Lifes a Bitch (3:30)

met Xzibit en 40 Glocc

14. Release Yaself (3:24)

met DJ Rhettmatic

15. Heatwave (4:45)
  16. 3008 (3:31)
  17. Muse-Sick (4:05)

met Jahaira

18. Mind Control (3:51)

met Ice T en Wais P

19. Attitudes 2012 (3:40)

met Royce da 5'9"

20. Beautiful Grind (4:35)

met Evidence

21. State of the Union (4:50)

met Jean Grae en Nino Bless

22. Radio (5:57)
  23. HipHop Now (3:42)

met Pawz 1 en Roscoe Umali

24. Dexter (3:36)

met Wrekonize

25. On Top (3:21)

met David Banner en GinaRe Womack

26. Life / Time (Dead Doves) (4:58)

met Roscoe DPG, Jay Rock, BLKdiamond, Lil' Boo en Taje

avatar van TheLegacy
:O Deze moet ik snel checken!

De Schaafkaas
Zitten erg sterke tracks op (met name A.D.I.D.A.S., He She She Say, Where Did She Go en Visine), maar het duurt toch ook allemaal wel net iets te lang.

Ras Kass blijft wel één van mijn favorieten, de man blijft gewoon qua lyrics érg sterk. De productie van deze cd is trouwens volledig betaald door fans via www.savetheraskass.com. Volgens Ras Kass zelf heeft hij zich neergezet als een voorbeeld van een 'gevallen held' en dit gaat gepaard met de (bekende) zelfspot en sarcasme.

avatar van discipline
Jammer dat er zoveel gastartiesten op staan

discipline schreef:
Jammer dat er zoveel gastartiesten op staan

Mwa vind het wel meevallen eigenlijk. Leuk om o.a. weer wat van The Four Horsemen en Xzibit te horen.

De Schaafkaas
Heb hem nu meerdere keren beluisterd, en moet echt zeggen dat ik positief verrast ben. Na een aantal slechte streetalbums en mixtapes slaat hij nu ijzersterk terug met dit dubbelalbum.

De hoeveelheid gastartiesten stoort me eigenlijk niet, dat komt ook doordat het een dubbelalbum is en je dus als luisteraar wel wat afwisseling kunt gebruiken.

Vind disc één (track 1 t/m 14) wel de betere. Daarna wordt het wat eentonig, maar toch staan er op de tweede disc wel uitschieters (o.a. Radio, Attitudes 2012, Heatwave).

Zijn cynisme, sarcasme en zelfspot, gemixt met humor, brengen geregeld een lach op mijn gezicht. Vond dit sowieso al altijd één van Ras' sterkste punten.

Al met al een ruime voldoende. Dit biedt zeker hoop voor de toekomst. Save the Ras Kass...mission accomplished!