Magnus Pelander - Magnus Pelander (2010)

Zweden
Folk
Label: Svart

1. A Sinner's Child (3:53)
  2. Hope (3:54)
  3. You Have Got No Friends to Turn To (5:44)
  4. Stardust (7:05)
avatar van trebremmit
Magnus Pelander is de frontman van de band Witchcraft, op dit solo debuut horen we jaren zeventig achtige folk zoals Comus e.d.
Vier nummers met een occult randje, sfeervol plaatje.

avatar van RuudC
Ik was eigenlijk Legend al weer aan het draaien tot ik besloot om de solowerken van Magnus Pelander mee te nemen. Magnus is het enige overgebleven lid en naar mijn idee ook degene die Witchcraft draagt, dus deze anderhalve plaat waren vooral een gevalletje van: waarom ook niet?

Getooid met een macabere hoes die doet denken aan films over seriemoordenaars, speelt Pelander hier vooral folkrock. Het psychedelische karakter van Witchcraft tref je hier ook wel aan. Omdat het een soloproject is, moet je het ook vooral doen met Magnus Pelander zelf. Vier nummers met een man op een gitaar achter de microfoon. Er is ook een zangeres aanwezig, maar je hoort haar maar weinig. Het zijn maar vier songs, maar dit is toch een alleraardigst EP'tje. Erg prettig om naar te luisteren. Van de vier is Stardust wel echt de beste. Het is alleen jammer dat de teksten zo nu en dan vrij matig zijn.

Tussenstand:
1. The Alchemist