Wally - Montpellier (2010)

Uitgebracht in eigen beheer

7. She Said (7:15)
  8. Giving (8:24)
avatar van Papartis
Geweldig album.
Na hun debuut in 1974 en opvolger in 1975 (beiden geproduceerd door Rick Wakeman) werd het stil. Heeeel lang stil. In 2009 was er een reunie concert en werden de 2 oude albums op een cd uitgebracht met de titel That Was Then.
En in 2010 verscheen dit album.

Wat voor muziek maakt Wally?
Ze staan als symphonic rock band bekend maar ik vind het zelf niet zo.
Het is meer rck meets prog meets folk meets country meets west coast. Veel gitaarwerk dat veel lijkt op Neil Young. Verder ook slide gitaar en viool en uiteraard een vet orgel.
Gewoon een prima album dus.

avatar van ChrisX
Hun debuut (het enige album geco-produceerd door Rick Wakeman overigens) vond ik altijd al hun minst symfonische album maar het is meer proggy Westcoast folkrock maar dan door een Engelse band. Hun tweede album Valley Gardens was een stuk symfonischer door de inbreng van nieuwe toetsenist Nick Glennie-Smith.

Ik zit nu tegen het einde van Montpellier, in het nummer She Said.
En ergens komt me dat bekend voor. Iets van Jackson Browne, iets van Pink Floyd?

Mooi album, dat zeker. Sailor, In The Night, dit She Said. Andere nummers doen daar bijna niet voor onder.

Ik heb het nog niet bevestigd kunnen krijgen, maar is Roy Webber nou wel of niet ook de zanger in Trader?
Nee, niet de Nederlandse Trader, met Wieger Vitringa, die in 1981 een leuke single hadden, I Gotta Get Out.

Nee, Trader uit de UK, 2 singles maakten ze, voor zover ik weet. Back Street Trader ken ik, leuk nummer.
Maar of Roy Webber van Wally daar echt de zanger is?