Avey Tare - Down There (2010)

Avant-Garde

7. Heads Hammock
  8. Heather in the Hospital
  9. Lucky 1
avatar van Facedown
Wordt nog een mooie strijd tussen dit album en de nieuwe van Panda Bear. Stiekem kijk ik hier meer naar uit.

UnknownPleasure
Avey Tare - Down There alleen de titel klinkt al mooi.

geïnspireerd door krokodillen (obvious ) maar ook Otters.
ben erg benieuwd !

Nihilisme
Ik ben iets benieuwder naar Panda's nieuwe, simpelweg omdat ik wat meer met zijn muziek heb, maar dat neemt niet weg dat dit geen geniaal album kan worden. Het blijft immers wél Avey Tare van Animal Collective, sowieso de meest geniale band van deze eeuw.

avatar van Chronos85
Het optreden in het Trouwgebouw was niet overweldigend. Iets teveel ambient-achtig en wat mij betreft te zweverig. Hopelijk is dit allemaal wat concreter...

avatar van Facedown
Eerste single Lucky 1 klinkt helemaal niet zo donker als ik had verwacht. Klinkt heel erg MPP. De vocals doen denken aan Panda Bear, en dat op een album van Avey Tare.
Nu, het is het laatste nummer van het album, en ik denk (hoop) dat dit de vrolijke afsluiter van een donker album zal zijn.

avatar van KampF
Will Avey Tare solo project ‘save’ 2k10? Is Avey Tare the most important member of Animal Collective? Is Panda Bear ‘pissed’ that Avey stole his spotlight, or is this some sort of ‘synergistic PR ploy’ to get them the most buzz possible? Do u hope they are critical of one another in interviews, or at least provide a misleading quote that we can take out of context? Will TOMBOY still save 2k10? Will the Avey vs Panda conflict of 2k10 save 2k10? Will AnCo reunite, or will these concurrent album cycles divide the band forever? Will Avey and Noahbro finish ‘back 2 back’ in slots 1 and 2 of the Album of the Year race? Is Animal Collective ‘the Miami Heat’ of the indiesphere?

Poa
Ook al ben ik erg benieuwd naar dit album, zó serieus hoef je het denk ik ook allemaal niet niet te nemen.

avatar van Koston
Dit album overtreft mijn verwachtingen, die niet erg hoog waren. Dit is een erg sfeervol album dat constant speelt tussen donkere en blije muziek. Laughing Hieroglyphic en Oliver Twist zijn fantastische tracks die erg dansbaar zijn dankzij hun fantastische beats.
Hier ga ik nog veel plezier aan beleven

Ik durf nu al te zeggen dat dit één van mijn favoriete albums van 2010 gaat worden. Na Animal Collective's Merriweather Post Pavilion, welke ik verkoos tot beste plaat van 2009 zou het misschien wel weer zo kunnen zijn dat (een lid van) Animal Collective op 1 eindigt bij mij. En dan te bedenken dat het album van Panda Bear er nog aan komt ook! Prachtige bezwerende sound.. Stem volgt later!

Wat een emotie in Laughing Hieroglyphic. Hulde

avatar van Paalhaas
Nihilisme schreef:
...maar dat neemt niet weg dat dit geen geniaal album kan worden.

Volgens mij zeg je niet helemaal wat je bedoelt.

Divorcing ur wife is now known as 'pulling an Avey Tare' | HIPSTER RUNOFF | THE ALT REPORT - hipsterrunoff.com

Nog wat aditionele informatie omtrent dit onderwerp. (ben niet de eerste h. runoff quoter, second!)

Chronos85 schreef:

Ik wil niet geloven dat Avey daar opgetreden heeft. dat wil ik niet. Dat klopt toch niet, dat is toch niet zo? Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je Avey verward met Deacon.

avatar van de_nis_
Het wil maar niet spannend worden.
Ik kan nergens het mooiste moment van het album ontdekken. Zelfs het beste nummer kan ik niet ontdekken.

En toch 4* omdat het me ook niet koud laat; het heeft even geduurd.

avatar van OldRottenhat
Prima album van Avey Tare, hoewel ik bij Lucky 1 wel vurig zat te hopen tot er een zompige beat onder geslingerd zou worden! Lekker nummer! Hopelijk dat daar nog eens een vette remix van gemaakt gaat worden!

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik afgelopen donderdag dit album besproken, beluister het hier.

avatar van madmadder
OldRottenhat schreef:

Ha, ik heb precies hetzelfde!

avatar van vantagepoint
Dat de bandleden van Animal Collective veel talent hebben, zowel met hun band als solo bewijzen ze hier weer eens. Down Here is het nieuwe album van Avey Thare, intimi noemen hem ook wel eens Dave Portner.

Met dit album bewijst hij dat hij solo een even goede muzikant is als hij met Animal Collective samen is. Het alom zo geprezen album van Animal Collective, Merriweather Post Pavillon is toegankelijker. Maar als je dit album bent binnengedrongen gaat er een hele schatkamer aan geluiden open. Te beginnen bij Laughing Heiroglyphic, om dan verder te gaan naar 3 umbrellas met de gitaar gemixt met IDM invloeden dat centraal staat. We krijgen ook dub van Ghost Of Books. Hij zet hier ook zijn eigen problemen centraal, en kan een stap opzij zetten van Animal Collective.

In Heads Hammock staat het gevecht tegen kanker dat zijn zus heeft ondergaan centraal. Avey heeft al laten weten dat hij niet echt zin in heeft om het materiaal live te spelen. Spijtig genoeg, want dit is een album dat veel luisterbeurten waard is en je elke keer wel andere klanken en melodieën zal opmerken.

avatar van AOVV
Dit is inderdaad minder toegankelijk dan 'Merriweather Post Pavillion'. Dat maakt het iets moeilijker om tot deze plaat door te dringen, dat is nogal evident. Ik leg liever 'Merriweather Post Pavillion' op, dat geef ik toe, en vind die ook wel leuker dan deze. Maar of ie ook beter is? Daar moet ik toch eens over nadenken. Voorlopig krijgt deze plaat, volgestopt met mooie klanken, een mooie score.

3,5 sterren

avatar van sander.
Een wat neerslachtig, donker album, maar hij blijft vol spanning van begin tot eind. Lucky 1 maakt daarentegen natuurlijk wel erg vrolijk!

avatar van robbizzel
Laughing Hieroglyphic is geweldig, wat een heerlijk nummer. De rest komt van de week aan bod.