Universal Indicator - Red (1989)

Electronic

9. Untitled (0:12)
  10. Untitled (3:07)
  11. Untitled (4:12)
avatar van John Doe
De eerste Universal Indicator. Een naam die Richard James samen met DJ Mike Dred heeft gebruikt als uitlaatklep voor acid bij het label Rephlex. Richard James nam de artiestennaam Martin Tressider aan. Dit weten we mede door de inlay tekst bij Analogue Bubblebath 3 (AFX): Places of interest in Cornwall: Porthoustock Quarry - The deserted home of the fabelled pirate, Martin Trezidder. Some say that his screams can still be heard on the cliffs at full moon.

Mike Dred nam ''The Kosmik Kommando'' als naam. Wat deze twee met Universal Indicator wilden, is muziek maken die ze zelf zouden kopen in plaats van, grote namen, track titels of coverart. Dit album nam Richard D. James samen met ''Green'' tot zijn rekening en Dred maakte ''Blue'' en ''Yellow'' (aldus hardnekkige geruchten). Alle vier 12-inches werden erg limited uitgeven en hadden één bekend analoog apparaat als synthesiser waarmee gewerkt werd. Bij deze de TR-606

Later kwam ook ''Ultraviolet'', van hem uit. En in 2001 werd een volledige mix-cd uitgebracht door Mike Dred, '' Innovation in the Dynamics of Acid''.

Hoe dit album van start gaat Geniaal opstartend geluid, de inluiding van een half uur stevige, meeslepende, rauwe acid. Wat zitten er toch veel lekker veranderingen in, terwijl je helemaal aan het opgaan bent in de loops. Ik vind acid geluiden fascinerend, het samen gaan en vervormen ervan magisch. Hier worden geweldige stukken geboden tussen de loops die waar eentonigheid neigt, juist mooi veranderen (met een enkel nummer als uitzondering). 4 sterren net aan.

Joyrex
Ik kan het niet niet méér met je eens zijn. Een 12" die je destijds blind zou hebben moeten kopen. De productie van RDJ is duidelijk terug te horen, en de afx acid is alom aanwezig. Wel zou ik deze plaat midden in de nacht of op feestjes draaien, hij is net iets te eentonig naar mijn mening om er eens lekker met je koptelefoon naar te gaan luisteren. 4 sterretjes.

Joyrex schreef:

Ik vind hem ook vrij eentonig, maar da's soms juist fijn om met je koptelefoon naar te luisteren terwijl je andere dingen bezig bent. Een beetje achtergrond muziek dus...