H.e.a.t - Freedom Rock (2010)

Zweden
Label: Playground

1. We're Gonna Make It to the End (4:13)
  2. Black Night (4:03)

met Tobias Sammet

3. I Can't Look the Other Way (4:16)
  4. Shelter (3:30)
  5. Beg Beg Beg (3:05)
  6. Danger Road (3:01)
  7. Stay (3:26)
  8. Everybody Wants to Be Someone (3:35)
  9. Nobody Loves You (Like I Do) (2:57)
  10. I Know What It Takes (3:05)
  11. Cast Away (4:02)
  12. High on Love (2:27)
  13. Who Will Stop the Rain (4:10)
avatar van vielip
Tweede album van deze veelbelovende Zweedse jonge honden! Na het fantastische debuut waren mijn verwachtingen hooggespannen. Die maken ze voor het grootste gedeelte waar maar zo sterk als dat debuut is deze net niet. Daarvoor zijn de meeste nummers net ietsje minder. Toch is dit smullen geblazen want nummers als We're gonna make it, Beg beg beg, Everybody wants to be someone, Nobody love's you like I do, I know what it takes en I can't look the other way zijn erg goed. Het is leuk dat Tobias Sammett van Edguy een riedeltje mee komt zingen maar veel toevoegen doet hij niet.
Jammer dat net na de release van dit album bekend werd dat de zanger ermee op hield
Hopelijk vinden ze een waardige vervanger en komt de toekomst van deze ban niet in gevaar.

avatar van ozwald
waar HEAT 1 een stuk boven de middelmaat uitstak vind ik dit toch al weer een heel stuk minder. Slecht is het natuurlijk niet maar nodigt niet uit om nog vaak te draaien.

helaas, 13 in een dozijn.

avatar van vielip
Ik snap wat je bedoeld alleen ervaar ik het net andersom; ik vond deze na 2 of 3 keer gehoord te hebben weinig aan en een fikse tegenvaller. Toch heb ik 'm daarna nog een paar keer opgezet en verrek, het kwartje viel toch! Niet zo goed als het debuut maar toch zeer verdienstelijk.

avatar van ozwald
ok, laat ik 'm dan nog een paar kansjes geven

avatar van vielip
Zeker doen! Opzich is de 3,5 * die je geeft al vergelijkbaar met een dikke voldoende dus zo slecht beoordeel je 'm niet
Ik snap ook wel wat je bedoeld te zeggen (geloof ik) en ik ga er ook een eind in mee. Bij mij duurde het ook best een aantal luisterbeurten eer ik 'm op waarde wist te schatten.

Ozric Spacefolk
Even sterk als het debuut, als je het mij vraagt.

Goede zang, stevig gitaarwerk, lekker volle drumsound. De heren hebben echt geprobeerd een authentiek 80's sound te recreeren. En ze zijn geslaagd.

avatar van Stormwind
Ik vind deze echt minder dan de andere albums... Beetje teveel pop.

avatar van vielip
Deze is inderdaad wel wat aan de poppy kant. Maar dat vind ik van hun laatste eigenlijk ook wel. Hier liggen in sommige nummers (Everybody wants to be someone en Who will stop the rain bijv.) de Toto invloeden er wel erg dik bovenop. Mij stoort het geenszins moet ik bekennen. Wat knalde Beg, beg, beg er gisteravond trouwens geweldig in zeg!

avatar van Stormwind
vielip schreef:
Wat knalde Beg, beg, beg er gisteravond trouwens geweldig in zeg!

Jaaa, met Rock 'n Roll van Led Zeppelin! Werd echt een cool nummer zo