Carach Angren - Ethereal Veiled Existence (2005)

Uitgebracht in eigen beheer

1. There Was No Light (1:22)
  2. The Ghost of Raynham Hall (4:54)
  3. After Death Premises (4:15)
  4. Ethereal Veiled Existance (5:25)
  5. Yonder Realm Photography (5:50)
avatar van Hardcoremaster
Het eerste single album van Carach Angren..met deze cd kwamen mijn kennis en zijn band in de spotlight opvallen..tot gevolg Lammendam ...Death came trough a Panthom Ship.

Met als knaller dat ze een tijd op tournee zijn geweest met Dark funeral.

Met deze als vuurklapper!!
YouTube - ‪Carach Angren - Ethereal Veiled Existence - The ghost of Raynham hall‬‎

avatar van Metalhead99
Aardige kennismaking, maar ik vind de full-lengths beiden beter.

avatar van Edwynn
Aanvankelijk schaarde ik Carach Angren onder het kopje: aardig maar teveel Dimmu Borgir. Toch heeft de unieke sfeer mij ondertussen wel ingepakt. Voor een black metalband is Carach Angren veel en veel te lief. Maar als je die dwangmatige gedachte afwerpt, houd je een toffe, kwalitatief sterke metalact over met veel gevoel voor suspense.

De eerste EP klinkt tamelijk professioneel. Niet perfect, maar wel professioneel. Met sterke symfonische arrangementen luistert het trio haar vlot doorbeukende metal op. Bij vlagen doet het me denken aan mijn eerste gang door het spookhuis van de Efteling. Het Saint Saensgevoel dat me toen bekroop, bekruipt me hier ook. Dat is niet vervelend bedoeld, maar dat is gewoon verrekte goed gedaan. Carach Angren weet oude spookverhalen uitstekend om te zetten in een metalconcept. Niet gruwelijk kwaadaardig, maar wel heerlijk mysterieus. De navolgende albums zouden die gedachte alleen nog maar steviger neerzetten.