Mt. Desolation - Mt. Desolation (2010)

Country / Rock
Label: Island

1. Departure (3:36)
  2. Annie Ford (4:20)
  3. Bridal Gown (4:58)
  4. State of Our Affairs (4:38)
  5. Bitter Pill (4:09)
  6. Another Night on My Side (3:00)
  7. Midnight Ghost (5:06)
  8. Platform 7 (3:32)
  9. My My My (3:47)
  10. Coming Home (11:56)
  11. Wherever You Were Going * (2:52)
  12. Pushed Around * (3:31)
  13. Emily * (2:29)
  14. Bitter Pill [Demo] * (3:46)
avatar van stoepkrijt
Ik ben benieuwd of Mt. Desolation zich weet te onderscheiden van Tired Pony. Beiden een beetje dezelfde formule, qua muziekstijl en samenstelling.
Heb net State of Our Affairs geluisterd. Klinkt niet verkeerd, maar het lijkt wel ontzettend veel op Tired Pony... Kan niet wachten tot 15 oktober!

whoknowslisa
Op zich leunt het wel beiden een beetje op dezelfde formule ja, maar ik vind het toch wel heel anders klinken dan Tired Pony. Met name het tweede nummer wat nu op de website te beluisteren is, Departure, vind ik echt een gaaf nummer. Ook meer country/folk invloeden zijn daarin te horen dan op het Tired Pony album vind ik. Ik ben benieuwd! Ik vind zowel Jesse's stem als die van Tim namelijk beiden prachtig, dus dat moet wel goed komen.

avatar van stoepkrijt
Ik heb Departure ook net geluisterd, is inderdaad heel wat anders! Klinkt erg lekker moet ik zeggen.

avatar van RWLover
Hij is te koop op iTunes! Vanochtend gedaan, inmiddels drie keer volledig beluisterd. Erg fijne plaat, weer eens heel iets anders. Het enige nummer wat me eigenlijk iets tegenvalt is 'Midnight Ghost', dat is me dan weer net iets té country, ook door het lage tempo. Op nummers als 'Departure' of 'Platform 7' vind ik het wel weer erg leuk. Verder is het duet tussen Jesse & Jessica op 'Another Night On My Side' erg leuk en 'My My My', 'Bridal Gown' en 'Coming Home' zijn echt prachtig. Leuk ook dat er na 'Coming Home' nog een 'verstopte' bonustrack bijzit: het bij Jesse Quin-fans welbekende 'Halo of Fireflies'. Op iTunes krijg je er ook nog de bonustrack 'Wherever You Were Going' bij, wat een aardige pianoballad is.

Heel aardig album, zeker beter dan Tired Pony! Meer country maar tegelijkertijd heel erg poppy, wat ongetwijfeld te maken heeft met de Keane-achtergrond van de twee hoofdbandleden. Helaas hebben sommige liedjes een beetje last van een stadion-achtig geluid.

Giraf de Piraat
De eerste 5 tracks zijn alvast he-le-maal fantastisch! Ik ga nog even verder graven met de overige tracks

avatar van snarf349
Doet me niet zo heel veel, maar "Bitter Pill" is een donders aanstekelijke popsong. Steekt goed in elkaar en goed gezongen.
I am a kroel, kroel, kroel

avatar van KKOPPI
Het klinkt echt héél mooi allemaal. Dit is denk ik voor een groot deel te danken aan Tim-Rice Oxley. Een van de beste pianisten in de popwereld van deze tijd.

avatar van NKCR
Ik vind het aardig, bij het tweede nummer krijg ik in het begin ernstige bruce springsteen associaties, maar dat moment is gelukkig maar kort.

avatar van KKOPPI
13 jaar later (vanuit het nieuws dat er weer een nieuw album komt) weer eens aan gezet.

Wat mij betreft zeer goede houdbaarheidsdatum, past bij deze tijd.