Cephalic Carnage - Misled by Certainty (2010)

Label: Relapse

1. The Incorrigible Flame (4:30)
  2. Warbots A.M. (4:38)
  3. Abraxas of Filth (3:44)
  4. Pure Horses (0:37)
  5. Cordyceps Humanis (5:05)
  6. Raped by an Orb (4:14)
  7. P.G.A.D. (0:34)
  8. Dimensional Modulation Transmography (5:04)
  9. Ohrwurm (4:56)
  10. When I Arrive (3:08)
  11. A King and a Thief (2:45)
  12. Power and Force (1:38)
  13. Repangaea (12:11)
  14. Aeyeucgh! (0:31)
  15. Grindcore Blastbeat Blues * (2:28)
avatar van Edwynn
Het nieuwe album is in zijn geheel te beluisteren op de Myspace pagina van de band.

avatar van Don Cappuccino
Ik ben heel erg benieuwd, de reviews die ik heb gelezen van het album waren zeer positief!

avatar van Don Cappuccino
Cephalic Carnage, een band die genoeg rare uitstapjes maakt in hun muziek, gebeurt dit op het nieuwe album ook?

Het antwoord is: Ja! Nog steeds word je overdonderd door de rare gitaar- en basloopjes en het drumwerk is ook weer ijzersterk! De nummers zijn wel veel meer samenhangend, soms leken hun oudere nummers op een heleboel ideeën bij elkaar. Ook veel midtempo op dit album, het gaat niet heel de tijd op de hoogste snelheid en dat maakt het album ook veel beter om helemaal in 1 keer te luisteren. Er zitten paar heerlijke ragnummers tussen die onder de minuut zitten, maar dus ook een nummer over de 10 minuten! Ohrwurm begint met een geweldig basintro en saxofoon! Maar het beste is voor het laatste bewaard, want Cephalic Carnage heeft nog nooit zo iets gedaan! Het begint met een mooi sferisch intro met weer saxofoon erin. De saxofoon doet echt heerlijk soleren in het begin, iets wat de laatste tijd steeds meer gebeurt in de Metal. En daarna krijg je iets wat ook een band als Mastodon zou kunnen doen! Geen lage grunts! Geen rare loopjes, maar mooie melodieuze stukken met veel sfeer.

Een erg goed album met als absolute verrassing en beste nummer Repangaea. Dat is het beste wat Cephalic Carnage ooit gemaakt heeft. Voor de rest is het gewoon een gaaf album, 4 sterren!

avatar van MatjelovesMusic
Lomp, bruut, gevarieerd, experimenteel, jazzy, je kunt het allemaal zeggen over deze van Cephalic Carnage. Wellicht de meest boeiende metal release van dit jaar? Tot nog toe wel voor mij.

En inderdaad, er wordt af en toe lekker gas terug genomen wat ik zeer kan waarderen. Was dat bijde vorige release van CC niet het geval dan? Ik ken eigenlijk alleen dit album.

avatar van MindkillerNL
Wat een prachtig album dit, ik sluit me helemaal aan bij Don C. Repangaea is een kwalitatief hoogstandje! Wat een prachtige manier om een verder sterk album af te sluiten, hiermee plaatst de band zichzelf zeker een niveau hoger. Lijkt al dat groenvoer toch zijn vruchten af te werpen.