RMB - Widescreen (1998)

Duitsland
Electronic
Label: Low Spirit

1. Madman´s Legend (7:20)
  2. Shadows [Maxi Version] (6:02)

met Christina Lux

3. Everything [Groove Version] (3:12)
  4. Everything [Can´t Hide Version] (4:13)
  5. Everything (The Rise) (3:50)
  6. Fighting for a Fine Place (3:18)
  7. Unreality (5:10)
  8. Reality [Album Cut] (5:55)
  9. Anyway (5:57)

met Pete L.

10. Break the Silence [Album Cut] (6:37)
  11. Baraka [Short Album Version] (2:18)
  12. Spring [Album Maxi Version] (3:29)

met Marion Haarmeyer

13. Spring [Live at Mayday 1997] (2:23)
  14. Rhythm Desease (2:42)
  15. Fatal Illusion (4:53)
  16. No Friend (1:31)
  17. Uprising (3:10)
  18. No Women No Kids (3:50)
avatar van Jordy
Spring en (vooral) Reality vind ik nog steeds geweldige nummers, terwijl ik andere vergelijkbare muziek uit die tijd (en iets eerder) als jeugdzonde zie Zal eens op zoek gaan naar dit album, benieuwd of er nog meer tracks van deze kwaliteit op staan.

avatar van Onderhond

Misschien moet ik niet verbaasd zijn, gezien je 'hoge' stemmen bij Dune albums

Maar uhm, geweldige muziek inderdaad.

avatar van Jordy
Ja ik vond destijds (rond m'n 16e, dit album is volgens mij een paar jaar jonger dan die singles) die Duitse dingen als Dune en RMB altijd stukken leuker dan het Charlie Lownoise/Paul Elstak-gebeuren (die in dezelfde "Happy Hardcore"-hoek gegooid werden). Ze bleken ook een langere houdbaarheidsdatum te hebben voor me.

avatar van Onderhond
Zo'n Dune en RMB kwamen ook eerder uit de Rave-hoek (Marusha, Westbam) dan de hardcore hoek (Lownoise/Elstak).

Hoewel het vroegere werk van RMB toch ook een pak harder was (zie Thunderdome IV bijvoorbeeld).

avatar van gemaster
Hee wat leuk. Spring is ook 1 van mijn favoriete nummers uit die tijd. De opbouw is redelijk simpel, maar o zo doeltreffend. Ik heb dit nummer nog eens een keer gebrand op een cd'tje voor de DJ van mijn stamkroeg, zodat ik het iedere vrijdagmiddag kon aanvragen.

Reality is ook een zeer leuk nummer en de rest ken ik eigenlijk niet zo. Volgens mij heb ik dit album ooit wel eens op MP3 gehad, maar weggegooid. Toch zonde.

avatar van Jordy
Het is een beetje jammer dat er van sommige tracks 3 of 4 versies op het album staan, het vormt hierdoor niet echt een geheel wat je even in 1x luistert. Maar verder kan dit inderdaad (samen met Dune) in het rijtje van "nog steeds erg leuk".

Crit
Zeer vet album, ene moment space je hem op anyway en dan trip je hem op reality ! 4*

avatar van Vizzle
heb die singles van Spring en Reality, die vond ik vroeger echt goed vet! Heb wel een ander album van de mannem, weet de naam niet meer precies, ligt ergens in een la te rotten hehe

avatar van musicfriek
Spring is een van de beste dancetracks uit de 90's. Uniek nummer en bijbehorende videoclip maakt dit nummer tot een genot. Ben ook erg nieuwsgierig naar andere nummers van deze RMB.

avatar van T.O.
Die nummers waren vooral gebaseerd op motiefjes uit klassieke werken, geloof ik.