menu

Kino - Gruppa Krovi (1988)

mijn stem
3,98 (22)
22 stemmen

Sovjet-Unie
Rock / Pop
Label: Cold Castle

  1. Gruppa Krovi (4:38)
  2. Zakroy Za Mnoy Dver, Ya Ohujo (4:05)
  3. Voyna (3:59)
  4. Spokoynaya Noch (6:02)
  5. Mama, My Vse Soshli S Uma (4:04)
  6. Boshetunmay (4:07)
  7. V Nashih Glazah (3:31)
  8. Poprobuy Spet Vmeste So Mnoy (4:34)
  9. Prohojiy (3:37)
  10. Dalshe Deystvovat (3:55)
  11. Legenda (4:02)
totale tijdsduur: 46:34
zoeken in:
avatar van Cellulord
Dit is niet voor mij.
Staat in mijn 2017 "Tried but Not Succeeded" lijstje.

avatar van Masimo
4,5
Cellulord schreef:
Dit is niet voor mij.
Staat in mijn 2017 "Tried but Not Succeeded" lijstje.
Zou het je dan ook niet hebben aangeraden niets voor jou.

Qua sfeerschets verwijs ik graag naar een bericht bij het andere album.
McSavah schreef:
Uitermate fijn in het gehoor liggende Russische post-punk. Op het spoor gekomen dankzij enkele Sovjet films waarin de zanger Viktor Tsoi speelde en nummers van Kino (Кино officieel) zaten. In 1990 is hij bij een verkeersongeluk om het leven gekomen en mede als gevolg daarvan schijnen hij en Kino onder bepaalde groepen nog steeds een vrij legendarische status te genieten. Maar ze waren eind jaren 80 sowieso al razend populair bij de jongeren in de USSR als ik de berichten mag geloven. Met name de teksten sloegen erg goed aan en brachten zelfs een verandering in mentaliteit definitief op gang. Tsoi had trouwens Koreaans bloed (Koryo-saram geheten), wat hem misschien nog net iets meer appeal gaf.
met de toevoeging dat de kenmerkende drumcomputer volgens mij in Rusland niet vaak gebruikt werd in rockmuziek. Overigens klopt het dat Tsoj nog steeds een heldenstatus heeft in Rusland: ga naar een willekeurige pagina over 'm, en je zal zien dat er 'Tsoj leeft!' geschreven wordt. Dit vind ik Kino's meest geslaagde album, met Gruppa Krovi, Spokoynaya Noch' (iemand Durak/The Fool gezien?) en Boshetunmay als sterkste nummers.

avatar van iemand74
4,5
Ik heb hier vertalingen van de teksten gevonden, voegt wel wat toe. Ik kan de poëtische waarde van het Russisch niet inschatten, maar ik vind de teksten ook in het Engels boeiend. Ook mindere nummers kan ik nu beter waarderen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:49 uur

geplaatst: vandaag om 15:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.