The Boats - Songs by the Sea (2004)

Electronic
Label: Moteer

1. Lessley (5:49)
  2. It's Not Your Fault (It's How Air Works) (4:23)
  3. And There Are Stars That Fell from the Sky (4:39)
  4. You Run Circles Around Me (5:38)
  5. All Thumbs and Thumbs (3:57)
  6. A Volume of Typefaces (4:36)
  7. Names on a Map (3:31)
  8. I Only Missed by One Word (6:38)
  9. I Ignore All My Friends (6:06)
  10. Kind Regards (10:00)
Ik heb dit album beluisterd naar aanleiding van het 'CDs die aandacht verdienen' topic. Dit album is erg rustig. Het deed me in eerste instantie vooral aan Mùm (de lieflijke melodieën) en Boards of Canada (de droomwereld die wordt opgeroepen) denken, maar The Boats is nog een stukje rustiger dan dat. Voor mij is het echt een plaat die je draait als je op bed ligt, maar nog niet wilt gaan slapen. Bijzondere muziek, ik ga dit zeker vaker draaien.

avatar van Onderhond
Aardig tussendoortje, dat inderdaad wat naar Mum neigt. Iets minder uitschieters, maar iets constanter. Zo'n album dat ik bij gelegenheid nog wel een keer opzet, vooral als er andere mensen aanwezig zijn.

3.5*

avatar van Onderhond
Valt na een paar keer toch aardig tegen eigenlijk. 't Is vooral de zeurderige Mum invloed die overheerst, en die vind ik doorgaans toch heel wat minder.

Afwaarderen dus. 2*