Furyan - When Worlds Collide (2010)

Dance
Label: Rotterdam

1. When Worlds Collide (5:43)
  2. Another Kind of Evil (5:34)
  3. Dangerous (5:17)
avatar van Demoniac
De Rotterdamse Charley Schrijn draaide ook al eens onder een andere naam, maar heeft nu als producer zijn tweede release als Furyan. De eerste was goed te doen en ook deze is wel oke. Het partygehalte is zeker wel aanwezig, maar dat geeft niks.

When Worlds Collide bevat een trage, vrolijke melodie, maar klinkt wel leuk en versnelt naar het einde toe even en dan bouwt de track af met wat sirene-achtige geluiden die op zijn eerste release Inevitable ook al te horen waren. De tweede track begint met een melodietje met geluiden die wel heel erg op G Member van Placid K lijken. De hoofdmelodie is ook verre van origineel en had wel wat van I Will Have That Power (Hard Creation) en Atmosfera van DJ Lancinhouse & The Stunned Guys. Dit zijn overigens beide prima feestnummers en daardoor vind ik deze track ook wel leuk. Wel jammer dat het zo bij elkaar geraapt lijkt van wat andere nummers. Dangerous is wederom een vrolijk nummer dat ik wel waarderen kan.

Ik heb het idee dat Streunding een behoorlijke vinger in pap heeft gehad, maar deze producer komt nog maar net kijken en heeft denk ik wel de potentie om te groeien. In ieder geval heeft hij wel feeling voor het maken van hardcore die het goed zal doen bij het grote publiek. Het is zeker geen bijzondere release, maar wel aangenaam om af en toe te horen. Krap aan 3½ ster.

avatar van Hellblazer
Ik vind het wel een aardige release, maar ik wordt wel een beetje zat van die lange 'sing-a-long handjes in de lucht' breaks, zoals ook voorkomt in When World Collide. Het begint een soort rage te worden tegenwoordig. Wel een leuk melodietje en inderdaad wat bekende geluiden van Inevitable. Fijn tempo ook wel. De tweede track bevat een intussen behoorlijk uitgemolken voicesample van Vin Diesel (Babylon A.D. geloof ik) en de geluiden voor de eerste break lijken inderdaad wel erg veel op de geluiden in G Member. De hoofdmelodie is erg overheersend en gewoontjes, maar klinkt niet slecht verder. Dangerous heeft een schommelende melodie, beetje te monotoon naar mijn mening. De kicks zijn ook wat te 'plat' en niet krachtig genoeg.