menu

Loess - 3D Concepts Part 2 (2003)

mijn stem
4,12 (16)
16 stemmen

Verenigde Staten
Electronic
Label: Toytronic

  1. Retinue (5:14)
  2. Sofar (4:21)
  3. Viscer (6:02)
  4. Alt.Tone.Two (7:54)
  5. Sixt (7:57)
totale tijdsduur: 31:28
zoeken in:
avatar van Onderhond
4,0
Toytronic lijkt me een zeer mooi alternatief voor n5MD fans. Ochre bracht al zeer gelijkende electronic, met Loess heb je een artiest die op beide labels operatief is. En met een EP als deze mag duidelijk zijn waarom. Zacht knisperende IDM met lieflijke melodietjes. Komt bekend voor.

"Retinue" is een mooie opener, rustig voortkabbelend, zacht piepend en lieflijk toetend. "Sofar" klinkt wat voller, analoger vooral. Zeer aardige track, vooral wanneer op het einde het melodietje zachtjes begint rond te boppen. "Viscer" is wat meer cut-up. Bots wat meer tegen de kanten, schuurt iets opvallender. Maar verder weer zeer zachtmoedige waves en te lieve melodietjes. The Sound Of Music, maar dan stijlvol zeg maar.

"Alt. Tone. Two" is wat donkerder qua toon. Lichte drones, waar na verloop van tijd melodietjes komen piepen, en een warm bassje komt zonnebaden. Halverwege wordt het iets industriëler, maar uiteindelijk blijft het allemaal zeer braaf en gecontroleerd. "Sixt" is een mooie afsluiter, maar iets te ingetogen. Prachtige waves die nooit echt openbreken, waardoor het geratel iets te iel blijft klinken.

Veel nieuws brengt dit EPtje niet, maar afgezien daarvan niks op aan te merken. Mooie, lieve, schattige IDM, goed uitgevoerd krijgt dat meestal wel 4* van mij.

avatar van John Doe
4,5
Topklasse idm/ambient ep. Naast de warmte die de synths en ritmes bieden, is erdoor tegelijkertijd een staat van desolatie en droevigheid te ervaren. Dat laatste lijkt onderhond te hebben weggefilterd in z'n beschrijving, maar maakt het nou juist dat beetje meer bijzonder en loess-eigen.

Dit ligt trouwens in het straatje van Arovane.

avatar van Dakduivel
4,5
De eerste 3 nummers en dan vooral Viscer:

avatar van -SprayIt-
4,0
Moeilijk te vinden, zeg. Ben erg benieuwd.

avatar van brooklyn
4,5
Schitterend, werkelijk schitterend!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:20 uur

geplaatst: vandaag om 16:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.