Audrey Landers - Country Dreams (1986)

Alternatieve titel: Weites Land

1 stem

Label: Ariola

1. Banks of the Ohio (4:06)
  2. Blue Bayou (3:31)
  3. Tennessee Nights (Mama Chiquita) (3:49)
  4. Rose Garden (3:38)
  5. Yellow Rose of Texas (2:58)
  6. Yesterday's Love (4:08)
  7. Some Broken Hearts Never Mend (3:32)
  8. Let Your Love Flow (3:21)
  9. To All the Survivors (4:23)
  10. Squeeze Box (2:55)
  11. These Silver Wings (La Golondrina) (3:09)
  12. A Woman in Me (3:42)
  13. Tennessee Waltz (2:43)
  14. Hey Sam (3:54)
  15. Lucky (3:55)
  16. Happy Endings (3:51)
avatar van Oxazepam
Deze actrice/zangeres doet hier een aantal bekende en wat minder bekende country- en popsongs. Opvallend is hier haar versie van de rocksong Squeeze Box van The Who. Dit nummer verwacht je op zo'n album echt niet.
Er staan naast oude covers ook een aantal speciaal voor dit album geschreven (toen) nieuwe nummers op. Een aantal zijn (mede)geschreven door een zekere Jack White die ook het album produceerde. Ik wist wel dat het niet die van The White Stripes kon zijn. Zijn echte naam is Horst Nußbaum en was daarvoor (in de jaren 60) voetballer. Hij (co) produceerde ook andere artiesten, o.a. Jermaine Jackson's & Pia Zadora's When the Rain Begins to Fall en werkte samen met o.a. Paul Anka en Barry Manilow.
Audrey schreef van de songs alleen het nummer Happy Endings met Jack White.
In Duitsland werd het album uitgebracht als Weites Land. Daar was ze toen populairder dan hier, en ik kon van haar alleen 2 hits. Als ik deze LP voor weinig zou tegenkomen bij een kringloop zal ik 'm zeker wel meenemen, maar duur niet. In mijn collectie heb ik ook een curiosahoek met o.a. zingende voetballers, acteurs en presentatoren, en opvallende en rare platen/CD's. Ik heb bijvoorbeeld een CD van een Noord Koreaanse popgroep met een lang nummer dat Kut heet. Daar betekent het natuurlijk iets anders, en het nummer is ook echt kut.

avatar van nlkink
Jack White is niet de Jack White die wij kennen. Dan zal Happy Endings ook over iets anders gaan.

avatar van Oxazepam
nlkink schreef:

Hier ook een stapel CD's van Jack White en The White Stripes in mijn collectie. Het zijn volgens mij geen nummers die door Audrey Landers gecoverd zullen worden, maar je weet maar nooit. Die song van The Who heeft ze ook gedaan.
Seven Nation Army van The White Stripes is wel door diverse artiesten gecoverd.
Ik moest bij de titel Happy Endings meteen denken aan deze Happy Ending van Joe Jackson met Elaine Caswell. Daar zouden Audrey en Jack wel een cover duet van kunnen maken (of toch maar liever niet). Happy Ending - Joe Jackson & Elaine Caswell - YouTube