Central Services - Forever Frozen in Television Time (2010)

Electronic / Punk
Label: Definitive Jux

1. We Do the Work, You Do the Pleasure (5:02)
  2. What Would God Do (4:19)
  3. Submarine (4:22)
  4. Fuck Me (4:56)
  5. Speak in Tongues (4:10)
  6. Work for the Government (3:38)
  7. I Need a New Drug (4:13)
  8. Oxycotin (5:39)
avatar van Jacktherapper
Dit meer dan interessante project is gratis te downloaden op www.definitivejux.net/kingofhearts
Deze EP wordt ook gratis bij het album van Camu Tao - 'King of Hearts' geleverd die op 17 augustus het daglicht gaat zien. Voor wie het nog niet wist; Camu Tao oud lid van MHz, Weathermen Group, S.A. Smash en Nighthawks is in mei 2008 overleden na een 2 jaar durende strijd tegen longkanker. Op de site waar je deze EP kan downloaden is het ook mogelijk om de pre-order te doen voor het aankomende Camu Tao album, hierbij steun je gelijk de Lung Association.

De beats vind ik heerlijk, maar de zang is met net wat té. Had hier liever heel conservatief raps over gehoord...

Ik dacht 'vet, een album van El-P en Camu Tao! Dat moet wel goed zijn.' Helaas bleek het een soort electropunk te zijn, laat ik daar nou totaal niet van houden.

avatar van Stapler
Ik vind dit echt een geniaal project. Echt iets voor El-P ook. Die zang had ik totaal niet aanzien komen, slaat in als een bom! Ik krijg helemaal zo'n ultra-linkse ondergrondse beweging-gevoel hierbij die zich verzet tegen de oorlog in Vietnam, corruptie, racisme en wat er allemaal nog meer niet mis was en speelde in de USA in de late 60s begin 70s. Het is misschien ook niet zo gek omdat ze hun groep Weathermen naar deze beweging hebben genoemd: Weather Underground

avatar van Stapler
Hi there. I want to talk to you about ducts.

avatar van Rhythm & Poetry
Kijk eens aan, even hele andere koek dan de koek die we kennen van El-P. Maar ook deze koek weet te smaken. Nu drop ik de koekmetafoor.

Wat wel herkenbaar is, is de drang van El-P om zo nu en dan wat vage shizzle uit te brengen. Daar valt dit zeker onder. Maar vaag kan leuk zijn. En deze vaag is zeker leuk. Bijna geschifte instrumentaties, zonder dat het ook maar ergens naar de wansmaak toe drijft. Sterker nog, hoewel ik ze eerder nog geschift noem, ze zijn ook behoorlijk subtiel. Soort van contradictie. Heerlijk. Daar hou ik wel van. En Camu Tao? Past perfect met zijn vakkundig wazige zang bij de instrumentatie. Soms lekker echoën. Soms uit de bocht vliegen. Altijd passend.

avatar van niels94
Gekke shizzle. Lekkere producties en die Camu Tao kon best gaaf zingen, zo horen we hier. Flink buiten allerlei lijntjes, maar inderdaad niet zonder de luisterbaarheid uit het oog te verliezen. Bij wijlen erg fijn, al zijn sommige stukken ook wat minder boeiend.

avatar van niels94
Uiteindelijk toch niet zo onder de indruk hiervan. Het is een best aardige EP met enkele hoogtepunten (de opener is gewoon goed), maar hij weet absoluut niet de hele speelduur te boeien en is toch vooral niet zo gek bijzonder (qua niveau, verder wel apart natuurlijk) als je het mij vraagt.