Ann Peebles - Part Time Love (1970)

Soul
Label: Hi

1. Part Time Love (2:55)
  2. I'll Get Along (2:13)
  3. I Still Love You (3:24)
  4. Make Me Yours (2:56)
  5. It's Your Thing (2:33)
  6. Generation Gap Between Us (2:25)
  7. Crazy About You Baby (2:43)
  8. Give Me Some Credit (3:08)
  9. Steal Away (3:16)
  10. Solid Foundation (2:13)
avatar van lebowski
Onversneden soul, geen cliché wordt gemeden, formidabel gezongen, fijne blazers, sterke composities, een Soulalbum van de Week naar mijn hart! Ga deze plaat morgen gelijk zoeken. 4*

avatar van Reijersen
Eigenlijk precies zoals lebowski zegt. Ann Peebles is een van mijn favoriete soulzangeressen (misschien wel de meest favoriete). Ze weet me met haar stem altijd te raken. En haar nummers zitten muzikaal ook altijd ik in orde in elkaar.

Gewoonweg een heerlijke soulplaat.

avatar van kemm
lebowski schreef:
Onversneden soul, geen cliché wordt gemeden

Een beetje ongelukkig uitgedrukt, maar ik denk wel te weten wat je bedoelt. Gewoon een oerdegelijke soulplaat, met een rijke sound en een stevige stem. Alleen vind ik het niet echt memorabel, ook al klinkt het best lekker in the moment. Dat ligt voornamelijk aan de songs zelf, die beter hadden gekund. 'It's Your Thing' is ook al vaker beter gedaan. Enkel 'Give Me Some Credit' (en in mindere mate ook 'Steal Away') is me achteraf echt bijgebleven, hoe heerlijk de sound van het album ook mag wezen.

avatar van lebowski
Bij een soulplaat wil ik graag cliché's horen
Zo bedoelde ik het, alleszins positief.

Misschien niet "memorabel", maar dat hoeft voor mij ook niet. De nummers klinken stuk voor stuk erg prettig en ze gaan me ook niet snel vervelen. Dat heeft voor een groot deel te maken met de stem van Ann Peebles. Heerlijk, hoe makkelijk zij zingt.

avatar van zinulzki
Oei, rats vergeten om zelf iets te schrijven bij mijn soulalbum van de week. Eerlijk gezegd heb ik ook niet veel toe te voegen aan het meeste wat hier reeds geschreven is. Ann Peebles is simpelweg één van de beste souldiva's ever! Haar 2 volgende platen zijn eigenlijk nog sterker en bevatten meer uitschieters. Dan nog is deze plaat vakmanschap pur sang!

Mb.
Ann Peebles heeft een mooie krachtige stem en de producties op het album zijn goed verzorgd. Het is een mooi, vooral swingend, geheel geworden. Het kabbelt dus lekker voort en zit goed in elkaar, maar het wordt nergens 'spannend'. En dat vind ik jammer. Het mist voor mij net dat extra'tje waardoor het op langer termijn interessant blijft.

avatar van sq
sq
Mwoah. Ann Peebles is natuurlijk een grote naam, al moet ik eerlijk bekennen dat ik er tot nu toe nooit een heel album van hoorde. Of dit daarmee meteen ook een ´degelijk´ album is valt ligt aan je maat voor degelijkheid. Voor het titelnummer geldt dat stellig, en als even later I Still Love You en Make Me Yours op elkaar zijn gevolgd lijkt het nog heel wat: geen echte klappers, maar voor albumtracks zeker leuk voor erbij. Maar verder is de opbrengst van dit album toch maar bescheiden. Kant twee (vanaf nr 6) bevat geen enkel nummer met iets bijzonders. Dunne producties en afgeraffeld op de plaat gezet, met Solid Foundation als dieptepunt.
Neemt allemaal niet weg dat ze een goede stem heeft, en een prettig soort natuurlijke wijze van zingen: ze hoeft zich niet te forceren om een goed stuk soul neer te zetten. Het mooiste te horen op I Still Love You. Jammer dat er zo weinig sterke songs staan op dit album.
Geen topalbum, wel een goede zangeres.

avatar van Rhythm & Poetry
Ann Peebles heeft een mooie stem, zeker weten, maar op een of andere manier weet ze mij niet te raken. Ik kan er prima naar luisteren maar krijg nergens een warm gevoel van binnen en ik krijg ook geen kippenvel. Part Time Love is gewoon een prima album met goede - voor mij niet bijzondere - zang. De instrumentatie is degelijk maar geeft niet dat beetje extra voor een ruime voldoende.

avatar van Angelo
Heerlijk album van Ann Peebles, met de nodige covers als 'It's your thing' en 'Make me yours'. Een aantal nummers op 'Part time love' verschenen ook op haar debuut 'This is Ann Peebles'. De albums die na 'Part time love' zouden volgen, hadden allemaal "eigen" composities en waren nóg beter dan deze plaat, alhoewel deze natuurlijk ook prachtig is. Persoonlijke favorieten zijn:de titeltrack, 'It's your thing' en 'Steal away'.