Fleshwrought - Dementia / Dyslexia (2010)

Label: Metal Blade

8. Self-Destructive Loathing
  9. Relevant Intoxication
  10. Final Nausea
avatar van Don Cappuccino
Fleshwrought is een project van Navene Koperweis (Animals As Leaders) en Johnny Davy (Job For Cowboy). Koperweis heeft alle instrumenten ingespeeld en Davy heeft alles ingebruld, precies hetzelfde als bij Job For A Cowboy, maar nu is het meer technische Death Metal.

Een ding is zeker: De muziek is echt geweldig gespeeld, technisch, alleen de solo´s zijn niet echt heel erg origineel, een beetje net als Frederik Thordendal, maar die doet het dan beter. Het nummers klinken lekker, maar ze missen echt een ding: Herkenbaarheid! De nummers blijven echt nergens hangen, nadat ik het album had geluisterd kon ik het eigenlijk weer draaien, ik wist er helemaal niks meer van, geen riff. En dat is echt een groot minpunt. Er loopt geen rode draad door de nummers, het lijkt echt net alsof ze wat random riffs in een nummer hebben gepropt. Een technische Death Metal band die dit wel snapt is The Faceless. Ook erg technisch, maar de nummers hebben een rode draad en ze blijven hangen.

Conclusie: Een album wat zeer goed gespeeld is, maar compleet niet blijft hangen. 3 sterren en hopen dat het 2e album beter wordt.