Naked on the Vague - Heaps of Nothing (2010)

Australiƫ
Label: Siltbreeze

1. Mysterious Oven (3:26)
  2. Wrong Room (3:59)
  3. Treading Water (5:00)
  4. Sacred Youth (7:06)
  5. These Days (4:31)
  6. The Joke (5:09)
  7. Black Lettuce (2:55)
  8. Blank Minds (5:34)
Naked on the Vague is een noiserock band uit australie. Nu is dat land niet zo belangrijk, het label echter wel. Ik ken geen album van het label wat echt gelikt klinkt, dus noiserock op Slitbreeze is altijd een aardige indicatie voor de vieze, onafgewerkte, lo-fi herrie die je over je heen krijgt.

Het geluid van der band dan, want daar gaat het toch uiteindelijk om. Neem wat Sonic Youth (BMR era), een flinke scheut Teenage Jesus & the jerks en A Place to Bury Strangers om het af te ronden.

Moge duidelijk zijn dat deze band HARD is en het niet voor minder dan een volle feedback muur doet. Toch heeft de band door de statische drums, droge keyboards en de holle vocalen ook wat spookachtigs over zich. Niet een band die zwaar vernieuwend bezig is, maar wel met een zeer eigen geluid.

Gaat dat zien in Db's - Utrecht in oktober.

Typische slitbreeze weer, rammelt aan alle kanten en dat typische ranzige geluid. Productie? Wat productie gewoon een geweldige rauwe synth plaat neersmijten.

avatar van Lukas
Heerlijke valse synthnoisepostpunkplaat! Chaotisch, maar toch ook wel weer lekker melodieus af en toe. Sacred Youth is echt zalig. Huiswerk voor Cygnus, ik zal hem er eens bij roepen!

avatar van Cygnus
Ik luister al!

avatar van Cygnus
En op de valreep van het het indienen van mijn eindejaarslijstje zet ik deze op de tweede plaats. De plaat wordt gekenmerkt door heerlijke gruizige herrie, valse synths en haunted zang. Hierboven wordt de band als vergeleken met Teenage Jesus and the Jerks, Sonic Youth en A Place to Bury Strangers (allemaal terecht),maar waar ik nog het meest aan moest denken is de schandalig onbekende band Live Skull.

Erg vernieuwend is het allemaal niet en toch heeft de band een eigen geluid. Prijsnummer: The Joke.

Live skull is briljant. En dit live was ook prachtig, zelfs met de bizarre voorprogramma's en deze plaat is ook hoog in mijn jaar top tien geëindigd. Blank Minds is zo geweldig nummer ook, maar hoogtepunten kiezen is moeilijk op deze topplaat.

Luister ook naar hun eerste plaat die ze nog met hun tweeën opgenomen hebben(blood pressure sessions). Wel stukken meer no-wave achtig maar ook geweldig.

Geen voorprogramma's gezien?