Dye Witness - Seven Days (1994)

Electronic
Label: Mid-Town

1. Seven Days
  2. Only If I Had One More
  3. Brrrrr
  4. Seven Beats [Mellow Remix]
avatar van Onderhond
Makkelijk was het niet om deze gehele EP te pakken te krijgen. Maar qua retrovalue, zeker de moeite waard om een extra inspanning te leveren.

Opent wel met het minste nummer. "Seven Days" klinkt wel aardig, maar is uiteindelijk toch iets te flauw en zeurderig. Niet meteen een leuke partytrack, wat een "Only If I Had One More" wel is. Geweldig voice sampletje, van die lekkere retro melodietjes (denk rave/techno anno '92) en ubercute bassje dat aardig wegbeukt.

"Brrr" is de klassieker van deze EP, klinkt ook nog aardig, maar is nooit een favoriet geweest. Ook hier klinkt de melodie weer iets te bedrukt. EPtje sluit wel leuk af met "Seven Beats", verre van hard, lang geen hardcore meer, maar wel een zeer fijn trancy nummertje. Lekker chill sfeertje, zo'n languitopdebank dance track.

Al bij al weer een zeer aardige EP dus. Veel leuke herinneringen, en muziek die ook nu nog anderhalf been kan doen bewegen. 3.5*

avatar van tovenaar
Brrrrr is ultra!