The Lost Children of Babylon - Zeitgeist: The Spirit of the Age (2010)

Label: LCOB

1. The Great Depression (3:51)
  2. Allah One Mind (3:43)
  3. Men Behind the Curtain (5:25)

met Tragic Allies

4. Skull & Bones (3:51)
  5. Babylon AD (4:02)

met Vengeance

6. Illuminazi (4:16)
  7. Beware the Zeitgeist (5:11)
  8. Esoteric Agenda (2:47)
  9. Martial Law (6:54)
  10. Drug Wars (5:23)

met Tragic Allies

11. Shadow Government (5:20)
  12. Fabled Enemies (3:51)
  13. The Venus Project (5:39)

met Emily Clibourn

14. Revolution Is Now (4:18)
  15. 2012 (The Mayan Factor) (5:19)
avatar van Colucci_Era
Ik heb lang zitten twijfelen tussen een 4 of een 4,5. Het is toch een 4,5 geworden (de 1ste dit jaar). Tot nut toe het beste album wat ik gehoord heb dit jaar.
Beats zijn lekker duister en de raps vullen dat perfect aan. Enigste minpuntje zijn de Tragic Allies, maar voor de rest gewoon een uitstekende plaat.

avatar van Elohim
@MJ, daar krijg je (lijkt het op iig) geen DVD erbij, geen Instrumental downloads... of wel?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb geen idee, maar hoop er wel op. Maar goed, de mixtape en de instrumentals zullen op zijn tijd toch wel te pindakazen zijn. Dit is trouwens de voorkant van de mixtape.

avatar van Elohim
Ja, die cover kende ik al wel. Al heel lang zitten ze te roepen dat er een release zou komen die The Tower of Babel heet.

Je hebt wel gelijk over dat ze wel te pindakazen zullen zijn. Maar als ik tevreden zou zijn met een download dan zou ik em uberhaupt niet kopen. XD

avatar van MJ_DA_MAN
De producer-credits zijn er: klik.

avatar van Elohim
PFOEH! die blasta beats levert echt een dikke openingsbeat!
Tragic allies leveren een beat van hetzelfde kaliber als de raps... matig, maar niet belachelijk slecht.
Snowgoons doen wat we verwachten van ze. Alhoewel die snare op Babylon AD wel belachelijk is zeg. Gatverdamme daar hoor je iets krachtigs te hebben, niet een slechte kwaliteits 'tok'. Maarja, kan ook aan mij liggen.

Voor de rest zijn er best wel wat onbekende namen die toch wel dikke beats maken, hoop meer van ze te horen!

avatar van MJ_DA_MAN
By far de beste beat van Blastah Beats idd, wat ik van hem ken dan.

avatar van Elohim
Wat je van hem kent? Ken je nog meer van hem dan, of interpreteer ik je reactie nu gewoon totaal verkeerd. xD

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ken meer beats van Blastah ja, maar niet alles. Wellicht is er dus een beat van hem die ik niet ken maar die nog beter is, maar daar ga ik niet vanuit.

avatar van Elohim
Ik had die naam nog nooit gehoord, kan je wat nummers/artiesten noemen?

avatar van MJ_DA_MAN
Klik en klik. Had toch wel verwacht dat je die naam zou kennen. Hij woont volgens mij in Amsterdam, Blastah.

avatar van Elohim
Damn, nu ik dat zie dan snap ik ook niet waarom ik hem niet ken.

thx voor de links btw =]

avatar van discipline
Hoe kan dat deze nu al niet meer op cdwow staat? Waar kan ik hem ergens anders krijgen?

avatar van Colucci_Era
Heeft iemand de dvd al gekeken?

Rene1979
Hoop hem deze week binnen te krijgen.. Dan ga ik de dvd ook zeker kijken...

avatar van MJ_DA_MAN
Die DVD zal wel zo'n typische docu zijn met allerlei complottheorieën etc.

MAS
Zulke dingen vind ik altijd wel interessant. Als dat zo is ga ik hem misschien ook wel aanschaffen.

avatar van Elohim
Is zeker zo'n DVD, lijkt me leuk, vooral omdat ie ook een mixtape bevat XD

avatar van Colucci_Era
Is wel een beetje crappy kwaliteit die DVD. Kijk hem wel als ik genoeg tijd heb.

avatar van fabblwaps
Die DVD is zeker deze docu? Die bestaat al een aardige tijd.
Ik heb 'm een aantal jaar geleden op school gezien, voor maatschappijleer geloof ik.
Wel een goede, boeiende docu waar ik het deels mee eens ben, al heeft het wel soms wat propaganda trekjes.

MAS
Dat lijkt me niet. Zou wel een beetje goedkoop zijn. Ik denk dat de meeste LCOB fans die al gezien hebben. Maar het is inderdaad wel een boeiende documentaire.

avatar van fabblwaps
Dit stond trouwens in de link die jij gegeven hebt:

About The DVD:
"Zeitgeist: Addendum" attempts to locate the root causes of pervasive social corruption, while offering a solution. This solution is not based on politics, morality, laws, or any other "establishment" notions of human affairs, but rather on a modern, non-superstitious based understanding of what we are and how we align with nature, to which we are a part. The work advocates a new social system which is updated to present day knowledge.

Heeft wel dezelfde naam als die docu op youtube.

MAS
Hmm je hebt gelijk aan die beschrijving en de reacties eronder te zien is het inderdaad die Docu.

Rene1979
Heb het album nadat ik hem binnenkreeg kapot gedraaid. Hij blijft echt vet. Ik zal die DVD een opzetten dan kan ik het bevestigen.

Nog gekeken?

Rene1979
Nee nog steeds niet zal het van de week ff doen

avatar van discipline
Dit is echt een geweldig album!
Ik ken een paar nummers van hun vorige albums.
En ik heb echt het gevoel dat ze gegroeid zijn kwa skills, maar ik kan het verkeerd hebben
Dit word sowieso een dikke 4,5.

avatar van Elohim
@Discipline, wat ik zelf vooral merk, is dat ze meer een commerciële kant op zijn gegaan t.o.v. van hun eerste twee albums. Het klinkt allemaal wat gelikter en de onderwerpen zijn wat minder vaag. Het is wel allemaal een stuk professioneler, dus daar zijn ze dan wel weer op vooruitgegaan. De toevoegingen van Murdock en Lex Starwind vind ik op dit album er goed bij passen. Maar ik vrees dat ze sterk uit de boot vallen op spiritueel getinte tracks.

avatar van discipline
De eerste luisterbeurt was geweldig, maar dit valt na een tijdje toch tegen.
De beats worden een beetje eentonig net als de mc's.
1 van die gasten klinkt trouwens net als The Rza.
Ik denk dat ik aftrap met een 3,5*

avatar van MJ_DA_MAN
Jon Murdock lijkt idd veel op RZA.

Rene1979
Even de clip van Martial Law toegevoegd. Lekker nummer en een goeie clip..