The Art Museums - Rough Frame (2010)

Label: Woodsist

1. We Can't Handle It (3:02)
  2. Sculpture Gardens (1:52)
  3. So Your Baby Doesn't Love You Anymore (3:01)
  4. Paris Cafes (1:50)
  5. When Amber Melts (2:35)
  6. Oh Modern Girls (3:45)
  7. Rough Frame (2:45)
  8. Sing a Song of Stacie (3:04)
  9. 30 Seconds (4:02)
avatar van OmeWillem
Goede plaat van een heel tof label. Met name afgelopen zomer veel geluisterd.

avatar van Ducoz
Heerlijke plaat inderdaad. Woodsist is erg goed in het selecteren van een soort van universeel geluid, voor sommige misschien minder weg gelegd. Dat zorgt er misschien ook wel voor dat veel bandjes op het label inwisselbaar voor elkaar zijn, maar dat gaat voor Art Museums gelukkig niet op. Lo-fi folk-indie-pop met een vleugje Beatles (So Your Baby Doenst Love You Anymore). Zeker de moeite waard.

avatar van Ducoz
Misschien moet ik het nogmaals hard van de daken schreeuwen. Dit is een lekker plaatje. Dit is ook wel een beetje te plaatsen als een soort eigentijdse Velvet Underground. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Maar binnen het poelletje indiemuziek heeft dit toch een geheel eigen smoelwerk, en dat is knap. Past goed in het rijtje Woods, Ultimate Painting, Afterveins..

avatar van Ducoz
Bij het schrijven van bovenstaand bericht vroeg ik mij af of we ooit nog nieuw materiaal van deze heren konden verwachten, dit album is inmiddels al weer 6 jaar oud. Via Woodsist werd ik niets wijzer, toen maar gezocht naar een bandcamp. Daar vond ik het volgende:

OTHER TIMES EP+SINGLES | BURUNDI CLOUD MUSIC - fwymusic.bandcamp.com
Een EP, een deel van een onafgemaakt album en singletjes. Helemaal onderaan las ik, waar ik al bang voor was:
BY JOSH ALPER & GLENN DONALDSON
R.I.P. JOSH

Kortom, een van de leden is niet meer. Jammer.