Jasper van 't Hof - Pili-Pili (1984)

Jazz
Label: Jaro

1. Kalungu Talks (6:27)
  2. Virgin Jungle (6:33)
  3. Afro Timento (5:41)
  4. Pili-Pili (15:42)
  5. Smiling Lingala (4:34)
Nog geen reactie bij dit wel heel bijzondere album. Jasper van t Hof is inderdaad bekend als jazz pianist en nauw verwant met Chris Hinze. Een aantal platen zijn uitgegeven op het label van Chris Hinze, Keytone. Chris Hinze combineert in zijn muziek vele stijlen, jazz, world , fusion, reggae, new age. Het zorgt bijna altijd voor verrassing. Dit album is ook verrassend. De combinatie van wat jazzy en soms synthesizerachtige muziek van Jasper van t Hof met Afrikaanse muziek door Afrikaanse muzikanten en ritmes is bijzonder spannend te noemen. Het verveelt geen moment, swingt de pan uit.
Ik geef het een 4.

avatar van ArnoldusK
Leren kennen via deze zeer bijzondere verzamelaar met enkel soortgelijke 'Pili Pili'-nummers.

Ethno Beats (Rhythms... From The Jungle And The Desert To The Dance Floor...) (1988, Gatefold Sleeve, Vinyl) | Discogs

Dit hele album is van een hoge kwaliteit, met het titelnummer als absolute klapper!