Sun City Girls - Juggernaut (1994)

1 stem

Avant-Garde
Label: Abduction

1. Gravelhead (7:05)
  2. Outskirts of the Possible (6:20)
  3. My Friend Nothing (Main Title) (2:36)
  4. Bird in a Grave (3:49)
  5. Life Expectancy of a Fly (1:11)
  6. Expendable City (5:47)
  7. Spatial Retreat (3:28)
  8. Cloudbuster (2:44)
  9. The Darkest Look (2:20)
  10. Among All Flat (7:15)
avatar van platedraaier
Bij de Sun City Girls is het altijd spannend wat je te horen krijgt als je een plaatje voor het eerst op zet.
Indiaase volksliederen? Mexicaanse kampvuur liedjes? Chaotische drama en andere onnavolgbare geluidserupties? Free jazz experimenten uit een nachtclub, een noise en drone plaat of een hele relaxte acoustische gitaarplaat? of dat alles tegelijkertijd.
Het is allemaal mogelijk. De 3 heren laten zich niet in een hokje plaatsen.

Ditmaal dus Juggernaut. De soundtrack van een nooit uitgebrachte film. De muziek klinkt als volledig geimproviseerde instrumentale nummers. Drums percussie gitaar en bas denk ik zo.
Hier en daar word gebruikt gemaakt van de stem, maar dan meer als instrument. Het klinkt allemaal lekker vaag en het pling plong gehalte ligt vrij hoog zonder in oeverloos gereutel te blijven hangen. Al met al is het een goed luisterbaar geheel. Een weirde rockplaat in de geest van de free jazz denk ik zo.