The Strange Death of Liberal England - Drown Your Heart Again (2010)

Label: Independent

8. Come on You Young Philosophers
  9. Yellow Flowers
  10. Dog Barking at the Moon
Drown Your Heart Again at Juno Records - juno.co.uk

Previews van de nummers. Klinkt zeer veelbelovend Ben oprecht benieuwd naar deze "Britse Arcade Fire", ook al is dat bijzonder kort door de bocht en vind ik dat ze misschien zelfs meer aanleunen bij British Sea Power.

Roelof
Slechtste plaat van het jaar.

Zit er nog iemand op uitleg te wachten?

avatar van OscarWilde
Ja, graag? Is hij gelekt/uit dan?

nijme255@adsl
De band The Strange Death Of Liberal England (kortweg TSDOLE) - genoemd naar het gelijknamige boek van George Dangerfield uit 1935 waarin de neergang van de Britse Liberale Partij werd toegelicht - is het Britse antwoord op Arcade Fire. Voor de opnames van het nieuwe album trokken ze de studio in met producer Dave Allen (The Cure, Depeche Mode). De plaat wordt voorafgegaan door de single "Rising Sea". In 2007 debuteerde de band met het album 'Forward March!'. Tja je moet wat te dromen hebben maar in de buurt van Arcade Fire komen ze nog niet. Eerst maar eens een volwaardige plaat maken. En ja deze neigt meer naar britpop.

avatar van OscarWilde
Vind ik gezever. Het trekt veel meer op British Sea Power (Arcade Fire werd in hun beginperiode The Canadian British Sea Power genoemd overigens ). Dit is echt een orkest trouwens, dat gratis voor de groep heeft gewerkt. Ik weet nog niet of het 4,5 verdiend, maar ik moest iets doen om die overdreven 1,5 te counteren.

avatar van Mctijn
Hm, klinkt als een matig uitprobeersel van Spencer Krug.
Veel te vlak en eentonig om vergeleken te worden met British Sea Power en Arcade Fire.

avatar van brt
brt
ik zou het bijna niet meer durven zeggen na bovenstaande reacties, maar ik vind het best een leuk bandje. doet me op een bepaalde manier ook wel aan Broken Records en Editors denken. niet al het songmateriaal is even sterk, maar ja, dat is bij Arcde Fire de laatste 2 platen helaas ook niet het geval.

Mctijn schreef:
klinkt als een matig uitprobeersel van Spencer Krug.

Nu wordt ik wel benieuwd. Zelfs een matig werkje van Spencer is nog mijn aandacht waard

Ik vond Forward, March trouwens best oke. Is dit zoveel minder of vonden jullie die ook niks?

Leuke band voor als je aan één Arcade Fire nog niet genoeg heb.

Single The Rising Sea klinkt bijna meer Arcade Fire dan Arcade Fire zelf als je let op de opbouw, dynamiek en vrouw-man-samenzang. Het is bijna gênant. Wel jammer, want ik was hier eigenlijk wel benieuwd naar: Goddeau was best positief en de hoes is erg mooi.

avatar van OscarWilde
Wel grappig. Rising Sea is eigenlijk gewoon pure British Sea Power, eerder dan Arcade Fire. Maar er zal ook wel een reden zijn waarom AF in het begin The Canadian British Sea Power was.

Dat Arcade Fire met British Sea Power vergeleken werd, kan ik me niet echt herinneren eigenlijk. Die vergelijking hoor ik ook niet echt, eerlijk gezegd. Maar van British Sea Power maakte het concert dat ik van ze zag (Melkweg 2003, voorprogramma Interpol) sowieso meer indruk dan de albums. Arcade Fire was toen al even bezig.

avatar van OscarWilde
BSP is ondertussen ook al bezig van 2000 hoor Maar dat hoort niet echt thuis in TSDOLE-topic. Vindt het ook gewoon zoveel britishness hebben dat de vergelijking met AF wat krom is. Die zee-metaforen bijvoorbeeld en die duidelijke link met Britse folkmuziek

Zee-metaforen zijn nou niet bepaald voor gehouden aan Britannica.

Maar ik zal nog eens wat nummers beluisteren buiten de single.

avatar van OscarWilde
Neen, natuurlijk niet! Maar er zijn gewoon zo'n hele nieuwe lading Britse groepen die zich enten op natuur en geschiedenis en dergelijke zoals BSP, TSDOLE, iLiKETRAiNS. Ik vind het jammer dat deze niet wat meer exposure krijgen. Maar ja, dat is normaal als fan

avatar van Mctijn
OscarWilde schreef:

Soms moet je als fan hopen dat een band weinig exposure krijgt. Zo blijven ze live in kleine intieme zalen spelen wordt het niet doodgedraaid door 3FM.

avatar van OscarWilde
Ergens wel ja, maar sommige bands gun ik echt van harte wat meer erkenning. British Sea Power is daar zeker bij, want nu hebben ze de status waar mensen er een keer naar luisteren en het totaal geen tijd geven, terwijl diezelfde mensen Arcade Fire en consoorten platspelen tot ze plots "de briljantie van de plaat inzien", ach ja!