Canibus - C of Tranquility (2010)

Label: Interdependent

14. Right Now
  15. Golden Terra of Rap [IM Remix]

met Von Pea, Donwill, Truthlive en Moe Green

Tyn
Ik vond de promo EP erg goed!! Daarnaast heb ik al wat tracks gehoord op Spitboss. Het schijnt dat een aantal van die tracks nieuwe beats krijgen. Onder de producers zijn o.a. Premo, Dr. period en Jake One. Ik vind de teksten erg goed, ze doen me een beetje aan de filosofische stijl van Rip The Jacker denken. Ben erg benieuwd naar dit album.

YouTube - Canibus - Golden Terra of rap v2 -prod. Dj Premier

avatar van MJ_DA_MAN
De eerder gelekte nummers krijgen als het goed is idd nieuwe beats. Hopelijk Salute ook, want die ken ik volgens mij al vanaf 2007 en was zelf door Bis op zijn MySpace gezet met de mededeling dat ie op dit album zou komen (ja, dit album wordt dan ook al jaren aangekondigd). Verder verwacht ik er niet zo veel van.

avatar van TheLegacy
Zieke cover, Canibus is ook om z'n kop te lezen als Canibus.Illuminati praktijken hier

avatar van MAS
MAS
Die cover is inderdaad erg vet. Dalijk het album eens checken.

avatar van Rhythm & Poetry
De hoes doet me sterk denken aan de Life/Death-tattoo van Method Man. En ik ga hetzelfde doen als MAS.

avatar van TheLegacy
Ja, ik denk dat dit een hoog cijfertje gaat worden! Canibus weet mij eigenlijk altijd wel te bekoren, lekker rauw.

avatar van Delars
Ook voor mij gaat dit een hoog cijfer worden!
Harde shit

avatar van Yorrick da 95
zeer matig album
had er meer van verwacht en melatonin magic is goed vergeleken dit album.

avatar van Delars
Hoezo geef je dan een 4.0?

avatar van Delars
Zijn toch wel een aantal nummers die erg tegenvallen

avatar van discipline
Zeer matig en dan toch een 4

avatar van Elohim
ik vind het een best lekker album, was jammer genoeg al bijna meteen uitverkocht bij ughh.com. ik vind het eerlijk gezegd hiphopslastering dit slechter te noemen dan melatonin magik. niet dat dat album zo belachelijk slecht was, maar... eigenlijk wel voor canibus.

Ik vind dit een lekker album, met goede productie en een lekker goed spittende Bis

Het knalt lekker binnen met een melatonin magik-achtige banger. een beat waarbij je je hoofd wel bijna op een neer moet knikken die heerlijk geript wordt door "the beast from the east". lekker aan een stuk door zonder vervelende refreintjes. ook leuke effecten over zn stem gedaan, soms even een stereo effect, of een echo. klinkt goed
Daarna het lekkere Salute wat me aan de ene kant deed denken aan Patriots van Can-i-bus, aan de andere kant is het totaal anders door het drukke MOP (sample) in het refrein. De productie is niet super, de mix is weer leuk, wat het met canibus zn eeuwig lekkere stemgebruik, nette, niet geniale flow en geniale lyrics een leuke track maakt.
C scrolls vind ik een niet al te aangename beat met zich meedragen waardoor ik dit een van de mindere nummers van het album vind, ook al brengt Canibus het wel
At the bar since 1974
when I was born with a mic on my arm
Merchant of Metaphors is een heerlijke track, goede productie, waar hij, voor zover ik het heb begrijpen, een soort van spion-achtig verhaal neerzet. "I'm a man of science, not rap" is een regel die me even is bijgebleven.
Lunar Deluge vind ik de meest verrassende track, een typische bijna eminem achtige productie, wat me niet heel erg verrast.
"what is the point of thought? if you cannot control the resort
what is it worth, if anything at all"
leuke, filosofische teksten, over een steady beat. redelijk normale Bis track, alleen is zijn stemgebruik zo rustig, niet het over aggressieve wat we van hem gewend zijn, leuke afwisseling. na anderhalve minuut hoor je wel hoe hij toch weer neigt naar zijn oude stemgebruik.
Golden Terra of Rap leek eerst een grote mislukking te worden in mijn oren, kreeg Bis een keer productie van Premo, gaff premo hem dit! na een tijdje te luisteren ben ik eraan gewend en is dit nu een van mijn favoriete tracks op het album. ook al klinkt zijn stem praktisch helemaal aan de rechterkant, vind het wel leuk eigenlijk.

ik ben van plan deze review later uit te breiden, moet nu weg XD

Rene1979
Eerste nummer knalt iig de speakers uit... Ben er nu net aan begonnen...

Edit:
Zo matig vind ik dit niet. Eigenlijk gewoon een goeie plaat imo

avatar van Rhythm & Poetry
Vind dit helemaal niet zo goed, sterker nog ik vind het extreem slecht. Ik krijg er een onverklaarbaar mixtape-gevoel bij. Wellicht omdat het zo kort na zijn voorgaande album is gekomen, of gewoon omdat het allemaal erg leeg klinkt. Canibus die de automatische piloot inschakelt, beats die kaal zijn en van alles lijken te missen. Ik mis eigenlijk nog iemand die om de paar minuten schreeuwt: You're now listening to...

Rene1979
Ik snap je wel Rob. Ik vind de beats wel lekker hard. Ik weet ook dat het niet helemaal jouw stijl is. Jij bent meer van de boyzone/take that Hip Hop

Nee het is niet een hoogvlieger maar ook niet slecht. Kan ook niet kiezen tussen deze en zijn vorige.

avatar van Elohim
ik vind deze beter dan melatonin magik, dat waren pas slechte beats, slecht afgemixt en heel veel van hetzelfde. ook had dat album teveel featurings, canibus hoor je lekker veel solo to horen

ik moet toegeven dat Bis zo nu en dan wel een beetje automatische piloot gaat, maar er zitten ook echt vette tracks bij.

na nog n paar keer luisteren ga ik wel over op een 3,5 trouwens

avatar van MAS
MAS
Ik ben het eens met Rene. Zeker een aardig plaatje van Canibus.

Tyn
Ik ben verbaasd over de reacties hier. Ik vind het Canibus beste plaat sinds Rip The Jacker, vooral door het bijna constant hoge niveau van de lyrics en best leuke producties. Favoriete tracks zijn: Salute, Lunar Deluge, Merchant of Metaphors, Pine Comb Poems, Good Equals Evil (geweldige lyrics op deze track!) Cingularity Point.
Ik vind de Premo track goed, maar hij klinkt een beetje braaf gemasterd, zachte drums.. Wel een veel beter geluid dan op MM.
Beste plaat die ik van Canibus in tijden gehoord heb!

avatar van MJ_DA_MAN
Goed album, niet echt samenhangend maar gezien Canibus dit album volgens mij de laatste drie jaar in stukjes heeft opgenomen kon je ook geen geheel verwachten. Wel is het constant, maar een uitschieter als bijv. The Dragon of Judah op zijn voorganger staat er niet op. Bis' flow is op momenten wel beter dan de laatste tijd, maar gezien er dus ook nummers bijzitten die al in 2007 of misschien al eerder klaar waren, toen zijn flow nog wat beter was en/of minder geforceerd, kan dat ook aan het tijdsverschil liggen. Een 3,5* is een prima cijfer.

avatar van Elohim
zeker een vet album eigenlijk, ik ben echt een fan van lunar deluge

avatar van J.M.
Good Equals Evil veruit beste nummer van de plaat imo!

avatar van AOVV
Er staan weer enkele erg goeie nummers op, zoals 'Merchant of Metaphors', 'Cingularity Point' en 'Good Equals Evil'. Ik vind 'm ongeveer even goed als de vorige, dus krijgt deze ook dezelfde score.

3 sterren

avatar van René.
Redelijk album, staan geen hele slechte tracks op, alles is best goed. Helaas staan er ook geen hele goede nummers op. Jammer.

avatar van Delars
Hoe ik dit eerst zo goed kon vinden is mij een raadsel, maar ik vind Canibus erg geforceerd rappen.