American Aquarium - Small Town Hymns (2010)

Roots / Rock
Label: Last Chance

1. Hurricane (4:32)
  2. Nothing to Lose (4:16)
  3. Reidsville (4:46)
  4. Coffee & Cigarettes (3:53)
  5. Meredith (3:49)
  6. Water in the Well (4:45)
  7. Rattlesnake (3:30)
  8. Brother, Oh Brother (4:06)
  9. Gone Long Gone (3:56)
  10. Hard to Quit (4:11)
avatar van Bartjeking
Prachtige plaat van een band waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had, terwijl ze toch al een paar verdienstelijke platen hebben gemaakt. Met deze plaat zijn ze (heb ik horen vertellen) een nieuwe weg ingegaan. Ik weet niet hoe ze voorheen klonken, maar deze weg is geplaveid met marmeren stenen; ongelofelijk mooi. De muziek is betoverend en de teksten zijn af en toe geniaal.

Om je een idee te geven hoe het klinkt heb ik hier een youtube linkje: YouTube - American Aquarium's "Meredith"

Het klinkt een beetje als Steve Earle met een vleugje Drive By truckers en een scheutje Springsteen. Maar daar doe ik ze eigenlijk te kort mee, ze klinken vooral als American Aquarium. Op hun myspace kun je overigens een aantal nummers van dit album beluisteren. Aanradertje!

avatar van Thomzic
Ik sluit me volledig bij je aan. Een prachtige country / roots plaat. Een beschrijving is hier te vinden.

avatar van Bartjeking
Fijn Thomzic! Was al bang dat ik eenzaam en alleen moest genieten van dit Juweel. Echt een schitterend plaatje dat wat meer aandacht verdient. Binnenkort ga ik ook eens luisteren of het overige werk van A.A van deze kwaliteit is.

avatar van Coentje
Staat nu ook op de Luisterpaal! zonde dat de oudere albums er nog niet op staan!

avatar van Jottem
Dit album heb ik leren kennen via Luisterpaal en de laatste editie van OOR en het verdient zeer zeker de aandacht van de gebruikers van MuMe!
Om te beginnen met de eerste twee nummers...die zo goed in het gehoor liggen dat je ze voorlopig nog niet uit je hoofd hebt.

De manier waarop '...was I simply in the way' klonk voor mij zo verslavend dat ik het nummer zelfs snachts nog leek te horen. En dan ga je verder met nummer 2 "Nothing to lose"', lekker opzwepend en uptempo.

De rest, ken ik nog niet zo goed als de eerste 2 nummers, maar ik zou zeggen: geef ze eens een luisterbeurtje!

Ik moet hierbij toch ook wel aan Ryan Adams en het debuut van Counting Crows denken.