Everything but the Girl - Baby, the Stars Shine Bright (1986)

Label: Blanco Y Negro

1. Come on Home (3:22)
  2. Don't Leave Me Behind (3:15)
  3. A Country Mile (3:04)
  4. Cross My Heart (3:42)
  5. Don't Let the Teardrops Rust Your Shining Heart (3:18)
  6. Careless (3:26)
  7. Sugar Finney (3:35)
  8. Come Hell Or High Water (3:23)
  9. Fighting Talk (3:21)
  10. Little Hitler (4:00)
Pieter Paal
Dit album komt nog uit hun goede jaren, voordat ze van die remixen en dansbare pulp gingen maken. Het prachtige 'Come on home' staat nu nog steeds als een huis.

avatar van nico1616
Everything But The Girl begon met de jazzy pop van Eden en eindigde in de 90s met enkele electronic platen, Geen spoor van electronica op deze, maar jangle pop met prachtige arrangementen voor strijkers en koper.
De melancholie van Tracey Thorns zang past perfect bij de ietwat bombastische orchestratie.

Hoogtepunten: Come on home, Don't leave me behind, Cross my heart, Fighting talk.