Teebs - Ardour (2010)

16. Why Like This
  17. Humming Birds
  18. Autumn Antique
Improvision
Hier zit ik al lang op te wachten. Een groot deel van de nummers zijn al op youtube te vinden (uit mixen van Teebs geknipt denk ik) en die nummers klinken erg goed.

thejazzscène
Merci voor de tip, impro. Dit is echt vette muziek!

tuktak
teebs is de shit idd. brainfeeder is sowieso een label om continu in de gaten te houden.

teebs is een artiest die naast muziek maken ook veel met graffiti en dergelijke doet, de voorkant is dus ook door hem zelf gemaakt. Een voorkant die ik ontzettend gaaf vind, als artwork aan de muur in mijn huis zal het zeker niet misstaan. Verder is hij iets van huisgenoot van flying lotus ofzo, dus veel trucjes en een beetje hulp zal hij ongetwijfeld van de godfather zelve hebben mogen ontvangen.
Dit is ook duidelijk te horen, vooral het zo bekende organische van flying lotus als op cosmogramma hoor je helemaal terug. Maar de uitvoering is wel een eigen stijl en zeker niet zomaar een ripoff.

Ik loop al jaren te zeuren dat hiphop niet vernieuwend is en dat die irritante rappertjes eens hun kop moeten houden, ik word in 2010 op mijn wenken bediend.

dikke tip dus idd!

Improvision
Precies wat je ervan kon verwachten eigenlijk, Teebs bevestigt. Zijn vredige en atmosferische stijl is ideaal om even bij weg te dromen. En ondanks dat elk nummer in deze stijl gemaakt is, wordt het toch nergens eentonig.

P-DawG
Zijn EP met Jackhigh kon ik ook al erg waarderen en dit klinkt ook weer erg goed.

avatar van Doc
Doc
Improvision schreef:
Precies wat je ervan kon verwachten eigenlijk, Teebs bevestigt.

Hoezo.... Heeft ie een montagebedrijf?

(best fijne muziek dit trouwens....)

avatar van KampF
Heel fris album! Wonky ten top, en op eenzame hoogte met FlyLo. 4,0* en kans op 4,5*

avatar van klaezman
Goeiendagschotel. FlyLo schudt handjes met Baths & Pantha du Prince, krijg je ineens zó'n baby.

P-DawG
Dit album wordt steeds beter !
Wind Loop

avatar van Bedorvenkebab
Heerlijk album inderdaad, wat zelfs potentie heeft om een nog hogere beoordeling te krijgen. Ben alleen benieuwd of de muziek los ook kan overtuigen, en misschien hadden wat meer vocalen het net wat spannender kunnen maken.

avatar van bennerd
Vocalen? Ik krijg al schrik.

avatar van AOVV
Straf plaatje van Teebs, de nummer haken goed in elkaar, en het klankenpalet van 'Ardour' is fraai. Zang heeft dit soort muziek niet nodig, als de kwaliteit hoog genoeg ligt, dan is dit spannend genoeg voor mij.

3,5 sterren

Rene1979
Kijk die lijstjes zijn dus toch weer handig om nieuwe muziek te ontdekken:) dit spreekt mij wel aan:)

avatar van Rhythm & Poetry
Jezus, is me dit even een lekkere muziektrip. Zeker zo spannend als de muziek van Flying Lotus en voor het grootste gedeelte melodieuzer dan Cosmogramma, waardoor het mij in ieder geval meer aanspreekt (en ik vind Cosmogramma al een toffe plaat). Het is toegankelijker en frisser maar wordt gelukkig nergens voorspelbaar. Puur genieten dit.

twnmrs
Eerste luisterbeurt: niet onder de indruk. Ik was nog erg bezig met Cosmogramma van Flying Lotus.

Nu, iets van een jaar later?
4,5* met gemak

avatar van waxs
Recent is een jubileum editie verschenen met bonus materiaal

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Haha ik heb dit ooit een 2,5* gegeven, wat was er in godsnaam mis met me?