Barn Owl - Ancestral Star (2010)

Electronic / Rock
Label: Thrill Jockey

1. Sundown (2:27)
  2. Visions in Dust (4:01)
  3. Night's Shroud (2:14)
  4. Ancestral Star (10:00)
  5. Cavern Hymn (1:58)
  6. Flatlands (6:16)
  7. Twilight (2:35)
  8. Awakening (2:54)
  9. Incantation (1:57)
  10. Light from the Mesa (6:43)
Erg vet en wie weet gaat deze plaat er nog wel met een hoger cijfer (4.5) er vandoor binnenkort.. Barn Owl is er wat zweveriger op geworden, wat gelaagder, maar zeker niet minder bezwerend. Combineer Earth met Natural Snow Buildings drone en je komt een heel eind. Toch word dat tot een zeer eigen geluid gesmeed. Prachtig wel.

avatar van robbizzel
wat een hemelse plaat is dit zeg, heerlijk!

avatar van trebremmit
Heel erg mooi inderdaad, bijna episch af en toe. Mooie geluiden en warme drones en genoeg afwisseling om het boeiend te houden.

Voor het nummer Light from the Mesa hebben ze een clip laten maken door een experimentele filmmaker. echt bijzonder vind ik het niet, de clip dan.

Barn Owl - Light from the Mesa / Magma