Flying Lotus - Pattern+Grid World (2010)

Electronic / Hip-Hop
Label: Warp

1. Clay (2:53)
  2. Kill Your Co-Workers (3:04)
  3. PieFace (2:34)
  4. Time Vampires (2:23)
  5. Jurassic Notion / M Theory (3:15)
  6. Camera Day (2:22)
  7. Physics for Everyone! (2:09)

Improvision
De track Camera Day, die al te beluisteren is op de site van Warp, is al gebruikt geweest als beat voor een track van Killer Mike, die verschenen was in het Adult Swim Singles Program (derde track).

avatar van hawkins
Artwork is alvast om je vingers bij af te likken, met name de tweede afbeelding rechts (via bovenstaande link).

Improvision
Dat is een poster die je gratis bij de EP krijgt.

Hier kijk ik zeker wel naar uit! Ik luister de laatste tijd heel veel Flying Lotus! Wat een briljante sound weet deze man toch elke keer weer te creëren..

tuktak
De nieuwe flying lotus ep is wederom een briljante geworden. Dezelfde soort vaagheid als cosmogramma, maar dan veel meer recht in the face. Elke sample lijkt keihard uit de speaker te komen, en per track is het een grote afwisselende brei daarvan, de eerste keer luisteren geeft een overdonderend gevoel. pas na een aantal keer goed luisteren komen er steeds meer kleine vondsten naar boven die de eerste keer niet goed te horen zijn.
Onwijs muzikaal, vol funk en onwijs strakke maar toch dromerige producties in de hiphopstijl die flying lotus zo kenmerkt. Deze man is niet gewoon maar de beste, hij is next level.

Improvision
Alweer een tegenvaller. Bouwt wat voort op Cosmogramma, niet echt mijn ding. Emotieloos, vaag zonder een echte sfeer neer te zetten, sommige dingen klinken gewoon clownesk en fout. Ik begrijp de man niet meer. Clay is momenteel het enige nummer dat me aanspreekt.

avatar van Mindshifter
Net vandaag binnen en nu aan het luisteren. Wat een fraaie hoes! Doet me denken aan Lateralus van Tool. Zullen de ogen wel zijn.

avatar van FlyLo
Doet me nogal denken aan de funky electronic op Hard Normal Daddy van Squarepusher. Alleen meer downtempo met iets meer hiphop.
Weer een nieuw(e) album (EP) van FlyLo, weer een ander soort muziek.

avatar van BZN
BZN
niet echt geweldig hoor, 'Clay' en 'Time Vampires' zijn nice

avatar van Mindshifter
Top EP. Kill You Co-Workers en Camera Day zijn favoriet. Mooie van deze EP is dat je bij iedere luisterbeurt weer iets nieuws hoort en de voorheen chaotische stukken opeens op hun plek vallen (zoals bij het briljante Cosmogramma). *4.

avatar van Don Cappuccino
Ik vind Cosmogramma geweldig en was dus erg blij toen ik hoorde dat Flying Lotus een nieuwe EP uitbrengt.

Ten eerste: Wat een geweldige albumhoes, ik heb hem nu als avatar op MuMe, heerlijk psychedelisch!

Dan de muziek, die weer geweldig is. Alles zit echt enorm goed in elkaar en het wordt niet te chaotisch, af en toe wordt het bijna te veel op Jurassic Notion / M Theory. Maar heerlijke, meestal rustgevende muziek. 4 sterren voor deze EP, hier kan ik me zeker mee vermaken! Ik ga Los Angeles maar ook eens beluisteren!

avatar van Rhythm & Poetry
Klinkt op het eerste gehoor best tof en dat had ik niet verwacht (wel dat het tof zou zijn, maar niet al op het eerste gehoor). Bij Cosmogramma leek het een eeuwigheid te duren voor ik het een beetje op waarde kon schatten maar deze bevalt me nu al. Nu is het wel afwachten of dat zo blijft, maar vooralsnog verwacht ik van wel. Zeker omdat eerdere ervaringen met Flying Lotus me leerde dat er bij elke luisterbeurt wel iets nieuws te ontdekken is.

Heb geen uitgesproken favoriet op deze plaat, elke track heeft wel leuke passages en als geheel is het erg solide.

Overigens:

Don Cappuccino schreef:
Maar heerlijke, meestal rustgevende muziek.

Kan ik wel om gniffelen, maar dat ligt aan mij.

avatar van Jordipordie
Weinig nieuws. De eerste CD's blijven gewoon de beste CD's. Verzin nu maar echt iets nieuws.

avatar van Don Cappuccino
Rhythm & Poetry schreef:
Overigens:

Kan ik wel om gniffelen, maar dat ligt aan mij.

Ik luister naar van die gekke bands als The Dillinger Escape Plan en dan is dit erg rustgevend.

avatar van klaezman
Improvision schreef:
Dat is een poster die je gratis bij de EP krijgt.

Waar dan? Kreeg d'r niks bij hoor. Hoor al veel goeds, maar moet er nog een beetje in komen. Vandaag over 2 weken in de Melkweg, hoop net zo fabelhaft als op LL!

avatar van hawkins
Bij de 12".

avatar van Dorstlesser
Net gehaald, eerste luisterbeurt klinkt erg goed! Ligt goed in het gehoor, ja gewoon lekkere beats en melodiën, gladjes in elkaar gedraaid!

avatar van kobe bryant fan
Wow als je over een korte EP spreekt.

avatar van Nakur
Kill Your Co-Workers!