Apocalypse - Apocalypse (1988)

Zwitserland
Label: MMP

1. Digital Life (4:57)
  2. A Tale of a Nightmare (3:18)
  3. Crash! (4:26)
  4. Fuck Off and Die! (4:37)
  5. The Night Before (4:10)
  6. Apocalypse (4:21)
  7. Back to the Fire (3:20)
  8. Dark Sword (3:38)
  9. Cemetery (4:42)
  10. Back to the Fire [Demo] * (3:49)
  11. I Don't Tell Your Lies [Demo] * (3:12)
  12. Demon's Eyes [Demo] * (4:34)
  13. Fuck Off and Die [Demo] * (4:12)
  14. Dark Sword [Demo] * (3:48)
  15. The Knight [Demo] * (8:19)
avatar van Guinness1980
Ik heb dit debuut van deze thrashers uit Zwitserland op vinyl.
Tijd geleden in een 2e hands platenzaak gekocht omdat ik het best een leuke hoes vond.
De muziek lijkt een beetje op Holy Terror, nog zo'n goede band uit het verleden!

Als je het mij vraagt is dit een verborgen parel uit de metalhistorie.

avatar van Kronos
Ik heb dit album ooit gehad Guinness, maar heb er nooit veel aan gevonden. Zonet eens even beluisterd via YouTube en mijn oordeel blijft ongewijzigd. Holy Terror is toch heel andere (en veel betere) koek.

avatar van Guinness1980
Ik ben nog op zoek naar de LP van het album dat hierna kwam (Faithless) Helaas is dat veel moeilijker te krijgen.
Jammer dat je aan dit album niet veel aan vind. Ik leg hem regelmatig met plezier op.
Met name Digital Life, Fuck Off an Die! en Cemetery bevallen zeer goed.

avatar van RuudC
Een Zwitserse thrashplaat waarvan ik wist dat het een cultklassiekertje is. Onbetwist is het in elk geval niet. Apocalypse brengt hier over het algemeen wel fijne muziek. Met name het gitaarwerk ligt lekker in het gehoor, maar verder is het vrij wisselvallend. Soms goed, met name de wat serieuzere nummers als THe Night Before en Cemetary, maar soms ook ietwat vervelend jolig, zoals op Fuck Off and Die. De zang is ook vrij mager. De muziek is totaal niet origineel. Niet dat het een groot probleem is. Soms klinkt het wel best lekker, maar die Knipoog in de opener is wel heel erg duidelijk. Het is helaas een wisselvallige plaat, maar nergens storend.

Tussenstand:
1. Acid Reign - The Fear 4,5*
2. Apocalypse - Apocalypse 3,5*
3. Asphyxia - Exit Reality 2,5*

avatar van lennert
Aardig debuut van een band die overduidelijk de kwaliteiten goed heeft, maar nog moet zoeken naar een eigen geluid. Apocalypse is op het best als de songs serieus zijn (The Night Before, Apocalypse), maar op Slayer rip-offs (Digital Life) of lolligere tracks (Fuck Off And Die!) boeit het me allemaal niet zoveel. De gitaristen leveren wel echt goed werk met strakke riffs en enkele mooie gitaarmelodieen en over het algemeen is het album zeker een goede voldoende, maar het mist net teveel een eigen gezicht om echt heel erg indruk te wekken.

Tussenstand:
1. Acid Reign - The Fear
2. Apocalypse - Apocalypse
3. Asphyxia - Exit Reality

avatar van ZAP!
Het was even zoeken met al die apocalypsen hier, maar dit is 'm.

Apocalypse (Deluxe Edition) | APOCALYPSE | Tribunal + Divebomb Records.
Met een stuk of wat bonustracks (demo's) en een nieuwe cover.