Eighties Ladies - Ladies of the 80's (1980)

Funk
Label: Uno Melodic

1. Ladies of the Eighties (4:56)
  2. Tell Him (7:07)
  3. He Is Mine Forever (4:26)
  4. Ladies of the Eighties [Instrumental] (3:03)
  5. I Knew That Love (5:01)
  6. It's Easy to Move (4:36)
  7. Sing Me (4:24)
  8. Turned on to You (5:31)
avatar van Angelo
Sylvia Striplin, Susan Beaubian, Marva Hicks, Vivian Prince en Denie Corbett hadden de eer om onder de naam Eighties Ladies, het eerste album uit te brengen op het label Uno Melodic van Roy Ayers. Het album werd een mix van boogie, soul en funk. Hoewel het album in en rondom New York werd verspreid in de hoop een succes te worden, kreeg het album nauwelijks enige aandacht. Tot 2010 dan, want exact dertig jaar na de oorspronkelijke release, is het album voor het eerst uitgebracht op CD, ontving het een aantal recensies, en is het reeds volop te bestellen op het internet. Maar wat kan en mag nou eindelijk verwachten van een Roy Ayers productie? Het album ‘Ladies of the 80’s’ laat wat mij betreft typisch een jaren ’80 (boogie/funk)album horen, hoewel hij natuurlijk pas aan het begin van die decade verscheen. Dat is dan ook mijn probleem met dit album, het waren indertijd allemaal modern aangelegde nummers. Vanaf omstreeks 1980 kende de soul- en funkscene dan ook langdurige arme jaren in dat genre, de 60s en 70s soul en funk werden immers niet meer gemaakt. Pas in het nieuwe millenium zou daar weer veranderingen in komen. Voor degene die houdt van die moderne 80s boogie, soul en funk, zal dit absoluut een pareltje zijn maar voor mij is hij te beschaafd en te.... eh, modern. Er staat naar mijn idee overigens geen uitschieter op dit album. Het lijkt alsof je naar één lange medley zit te luisteren met af en toe lichte afwisselingen, maar niet meer dan dat.
Als ik dan toch een nummer moet benoemen die ikzelf het beste vind, dan wordt het 'It's easy to move' vanwege de groove die in het nummer zit, ook de samenzang is op dit nummer het beste.