Bell X1 - Music in Mouth (2003)

Ierland
Label: Universal

1. Snakes & Snakes (3:57)
  2. Alphabet Soup (4:52)
  3. Daybreak (5:09)
  4. Eve the Apple of My Eye (5:33)
  5. Next to You (3:56)
  6. West of Her Spine (3:19)
  7. Bound for Boston Hill (4:48)
  8. Tongue (5:19)
  9. White Water Song (2:38)
  10. In Every Sunflower (5:49)
  11. I'll See Your Heart & I'll Raise You Mine (5:08)
Net even wat minder "goede liedjes" in getallen. nr 4 & 11 ontzettend mooi, behoren zelfs tot mijn lievelingsliedjes lijst. De rest,..,., Gewoon niet boeiend!

3/5

Inmiddels wat vaker geluisterd,

'Next to You', 'Bound for Boston Hill' & 'In Every Sunflower' ook erg leuk...

4/5

Ik heb deze cd gekregen van mijn broer..Hij zei me dat ik er gek op ging zijn.Inderdaad,heel relax! Eve,the apple of my eye kende ik al van 'The OC' en dat vond ik echt een mooi janknummer. Toen hoorde ik In Every Sunflower en Next to you...Gorgeous!

avatar van Freggel
Live gezien in het voorprogamma van Damien Rice (013)..
En ja..veel heerlijke nummers, maar ook een aantal net wat mindere..tijd voor een verzamelaartje & ik sta vooraan in de rij..dat zou echt een wereldalbum zijn:)

avatar van Carolaah
Ah ik heb de heren live gezien in het voorprogramma van 'The Frames.' Aardige jongens zijn het ook, heb de set-list nog kunnen bemachtigen en laten signeren ('set-list thieves!' hadden ze er nog opgezet haha)

Anyway, back to the album. Opzich is het niet veel bijzonders, maar wel mooi puur, intens op één of andere manier. De zanger heeft een geweldige stem.. Wellicht nog mooier dan voormalig lid Damien Rice, maar die maakt dan over het algemeen weer veel mooiere en nog puurdere muziek..

Eve, the apple of my eye is gewoon onbeschrijflijk mooi.. Elke keer dat ik dit nummer hoor krijg ik kippenvel. Zelfs nu ik er aan denk..
En dat heb ik niet met veel muziek.. Verder vind ik 'I'll See Your Heart & I'll Raise You Mine' ook erg mooi.. En 'Alphabet soup.' Eigenlijk moet ik dit album nog vaker luisteren om er goed over te kunnen oordelen, aangezien ik zo bij het zien van de titels niet gelijk meer weet welk nummer er bijhoort.. Voorlopig een 3,5.

avatar van Mctijn
Eve, Tongue en I'll see You Heart zijn topnummers en zorgen dat dit album 4,5* krijgt van mij. Beste album van Bell X1.

avatar van likeahurricane
Eve en I'll See you heart zijn toch wel de uitschieters op dit album

Luister maar een naar Bell X1 live acoustisch in Utrecht

Eve the Apple of My Eye

I'll See Your Heart met een staartje There Is A Light that Never Goes Out

avatar van keijzm73
Wat mij betreft een even consistent, maar toch afwisselend album als het debuut; "Neither am I'. Het nummer 'Eve the Apple of My Eye' is weliswaar erg mooi, maar in feite ook een 'makkelijk' pakkend melancholisch popliedje. Om dan - tussen al die andere fraaie nummers - te spreken van een á twee uitschieter(s)? Voor mij zijn er meer uitblinkers te beluisterd op dit tweede album van de heren.

Het album opent met twee up-tempo nummers met catchy rifs gevolgd door het Radiohead-achtige 'DayBreak' en het lieflijke 'Eve the Apple of My Eye'. En wat te denken van 'Next to You' en het wederom naar Radiohead neigende 'Tongue'. Vervolgens even raggen met 'White Water Song', waarin weer heel duidelijk de sound van 'Talking Heads' in te horen is. Daarna keert de rust weer terug; 'In Every Sunflower' met een 'dwepende' synth die doet denken aan een trekharmonica en dan het afsluitende en prachtige; 'I'll See Your Heart & I'll Raise You Mine'.