Luister eens naar Ruins, beste vriend. Géweldig. Originaliteit is overrated. Het gaat om RAKEN, en dat doet die song. Amai nog niet.
Editors vind ik kut en White Lies te clean.
Is zijn stem niet nog iets lager dan die kerel van Editors? Daarom dat ik zei, eerder Joy Division. Enfin, ik vind de stem wel speciaal en hoor ze liever dan Tom Smith (zo heet zanger toch eh?)
En weer een nieuwe post-punk band. Het is misschien niet vernieuwd etc etc. Maar ik vind dit lang geen slechte plaat. Hoor overigens in hun muziek ook wel wat Sistsers of Mercy terugklinken, bovenop de al bij (bijna) alle andere post-punk bands genoemde invloeden.
De stem van de zanger staat als een huis en klinkt (vind ik) wat als een kruizing tussen Tom Smith (Editors) en Nick Cave. Erg goeie stem. Vind overigens niet alle nummers even sterk. Heels en Ruins zijn voorlopiig voor mij de prijsnummers.
Gek dat dit zo weinig bekendheid geniet op deze site. Ik werd door het luisteren van Ruins direct over de streep getrokken. Een weergaloze track die me direct naar meer deed verlangen. De rest van het album is ook in orde: 3,5* met kans op verhoging.