Mrs Jynx - Shark Carousel (2010)

Electronic
Label: Planet Mu

1. Smax (0:58)
  2. Silky (3:19)
  3. What He Said Next (4:13)
  4. Swiftlings [Remix of Mark Swift] (4:42)
  5. Green Flag (4:14)
  6. Second over First (3:35)
  7. Monkey Back In (3:34)
  8. Extrafusion (4:17)
  9. Red over Green (3:17)
  10. Cauliflower Cheese (2:45)
  11. Roundabout (4:52)
  12. Knitting Sleep [Remix of Oxynucid] (5:36)
  13. Mazzjutant [Remix of Oxynucid] (4:42)
  14. Monkey Locked Out (2:53)
avatar van bas
bas
Zowaar een nieuwe Mrs Jynx blijkt er te zijn uitgekomen. De eerste luisterbeurt kwam er een beetje te zoetsappig uit met wel de typische Jynx geluiden die ik uit haar vorige album kende. Maar het nodigt voldoende uit deze nog vaak op te zetten voor het oordeel wordt geveld.

avatar van bas
bas
Veel melodieen, hier en daar een beetje zoet/flauw, weinig afwisseling, maar toch hou ik van haar geluid. Zeer herkenbaar na haar vorige album op Mu, al is Shark Carousel een toontje 'zachter'. Maar over het geheel: Mooi (=persoonlijke smaak)

En hiermee start Planet Mu met 'Mu editions', waarbij het enige credo volgens mij geldt dat het beperkt gedrukt is en alleen vanuit de webshop van Planet Mu zelf te bestellen is.

avatar van brooklyn
Heel warm allemaal, mooi geluid, heldere producties... mis een beetje de echte toegevoegde waarde en uniekheid. Muziek die je niet kan haten eigenlijk.

Krappe 4* maar zal vaker opstaan de komende tijd

avatar van OldRottenhat
Zo op het eerste gehoor vind ik 'm toch een stukje minder dan haar vorige album. Op Shark Carousel staan geen echte uitschieters, die ik op haar vorige plaat wel hoorde (Kites, Got It 2). Maar al met al wel bijzonder fijne muziek. Lekker binnen de lijntjes.

bas schreef:

Dus dat eigenlijk!

avatar van Frankiewentto...
zoetsappig is ook het woord wat ik zocht, maar desalniettemin een prima album. Overal en altijd inzetbaar.