menu

Altar Eagle - Mechanical Gardens (2010)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Electronic / Folk
Label: Type

  1. Battlegrounds (6:09)
  2. Honey (4:14)
  3. You Lost Your Neon Haze (7:15)
  4. B'nai B'rith Girls (3:10)
  5. Monsters (3:24)
  6. Spy Movie (5:07)
  7. Breakdown (5:37)
  8. Pour Your Dark Heart Out (4:28)
  9. Six Foot Arms (6:06)
totale tijdsduur: 45:30
zoeken in:
3,5
Ieder zn smaak natuurlijk, maar ik vind dit prachtige noise pop met drone, noise en shoegaze invloeden. Gauw even The North Sea checken van dezelfde man, want dat ziet er ook fijn uit. Typisch Type plaatje wel weer.

Sietse
Heel typisch vind ik het niet voor Type want wijkt wel behoorlijk af van het andere werk, maar leuk is het zeker.

Zou tevens niet direct The North Sea aanraden aan de mensen die dit leuk vinden. Vooral zijn nieuwe solo werk is toch wel een stuk ruiziger dan dit.

3,5
Klopt, zn nieuwe solo werk is een behoorlijk harde noise.synth plaat.

Mja, ik weet t niet zo sietse, t past toch gemakkelijk in t rijtje van Grouper en City Center voor mij. Dit is nog wel iets meer poppy, maar wel duidelijk die experimenteerdrift die je overal ziet op Type.

Sietse
Ik snap dat je City Center en Grouper noemt, al ben ik het vind ik vooral City Center toch wel heel anders. Maar dat zijn nou niet bepaald de twee artiesten die de algehele lijn van Type aangeven.
Dit is veel poppier dan al het andere werk op type wat veel meer in wazige kant zit (drones, psych folk enz.).

Enige wat je zou kunnen zeggen over de lijn van Type: het is allemaal van zeer hoge kwaliteit. Niet vernieuwend ofzo, maar wel gewoon echt goed (of je het nu leuk vindt of niet).

Ik kan zelf eigenlijk maar 2 echte uitschieters noemen die daaraan niet voldoen. Die zelfs ronduit zwak zijn vergeleken met andere acts in hetzelfde genre.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:17 uur

geplaatst: vandaag om 14:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.