Ed Kuepper - Exotic Mail Order Moods (1995)

Australiƫ
Label: Hot

1. Lights Up (0:39)
  2. The Man Who Sold the World (3:07)
  3. When I First Came to This Land (3:30)
  4. Lit Up by Sexual Gymnastics the Likes of Which Are Not Encountered Outside of Plain Wrappers (1:09)
  5. Sam Hall (6:07)
  6. Memories (Are Made of This) (3:29)
  7. When I Was Young (3:12)
  8. Stagolee I (2:57)
  9. The Night Is Long (3:44)
  10. Do You Love Me (4:36)
  11. Cindy (2:48)
  12. Stagolee II (3:25)
  13. Lights Down (0:58)
avatar van Tupelo
Geen bericht, geen stem. Misschien omdat ie niet makkelijk te krijgen is? Ik kan er niks aan doen: dit is het fijnste Ed Kuepper album dat ik ken. Een heerlijk warm geluid, lekker gitaarwerk en de meeste nummers met een aparte big-bandachtige synthesizerintro.

Het songmateriaal bestaat uit covers en klassiekers - en Ed Kuepper brengt hier fantastische versies van Nick Cave's Do You Love Me, Bowie's Man Who Sold the World.of When I was Young van The Byrds. Gewoonweg schitterende versies.

Sam Hall ken je wellicht van o.a. Johnny Cash, Cindy van Cash en Cave en vele anderen, en Stagolee is een versie van Stagger Lee / Stackalee, ook al bekend van Cave, Dylan en anderen. Het is een beetje miraculeus dat dat nummer er twee keer op staat, temeer omdat ik het verschil tussen de twee versies niet hoor.

Als je van Ed Kuepper houdt: ga op zoek naar deze plaat - hij zal je niet teleurstellen,

avatar van thesceneisnow
Tupelo schreef:

Nou inderdaad niet te vinden dit. Het lijkt bijna of deze plaat niet bestaat. (De hoes heeft ook wel iets van een obscure bootleg weg.) Jammer want van Ed koop ik op dit moment alles wat los en vast zit.