Brian Eno - Small Craft on a Milk Sea (2010)

Electronic
Label: Warp

1. Emerald and Lime (3:02)
  2. Complex Heaven (3:05)
  3. Small Craft on a Milk Sea (1:49)
  4. Flint March (1:56)
  5. Horse (3:02)
  6. 2 Forms of Anger (3:15)
  7. Bone Jump (2:22)
  8. Dust Shuffle (1:54)
  9. Paleosonic (4:25)
  10. Slow Ice, Old Moon (3:25)
  11. Lesser Heaven (3:21)
  12. Calcium Needles (3:25)
  13. Emerald and Stone (2:12)
  14. Written, Forgotten (3:55)
  15. Late Anthropocene (8:09)
  16. Invisible * (5:10)
  17. Surfacing * (2:19)
  18. Square Chain * (2:36)
  19. Bimini Twist * (3:13)
  20. Abandoned Ship * (3:45)
tuktak
Brian Eno - Small Craft on a Milk Sea is het toch gewoon?

hopkins en abrahams doen wel mee, maar volgens mij gewoon een eno album.
Brian Eno - listen to 'Horse', 'Emerald and Stone' and '2 Forms Of Anger' now - Small Craft On A Milk Sea - new Warp Records album forthcoming - brian-eno.net

wel een ongelooflijk gave plaat, de opbouw tot en met track 9 is om van te smullen. idm-achtige en bassgerichte elementen allemaal. daarna weer meer kwaliteitsambient. zeer fraai artwork ook!

waarschijnlijk een eindejaarslijstplaatje.

avatar van ChrisX
Oei, die eerste track Horse is wel heel erg gaaf... op een of andere manier had ik dit niet verwacht ... hij heeft zich een beetje gevoegd naar de Warp stijl (zowel oude als nieuwe).

numnumnum
Volgens mij ga ik dit wel heel mooi vinden. Eerste luisterbeurt is namelijk erg goed!

avatar van Oldfart
Erg, erg mooie hoes in ieder geval.

avatar van klaezman
Jézus die 3 tracks zijn vet. Was het maar al 29 oktober!

klaezman schreef:
Jézus die 3 tracks zijn vet. Was het maar al 29 oktober!

Brian Eno @ NPR

Ik zou zeggen ga hier naar toe en luister het hele album....

avatar van hidalgo
ff binnen slurpen ben een Electronic fan vind horse het beste nummer
van deze cd

grtz hidalgo

avatar van Aazhyd
Horen we Eno ook nog zingen op deze plaat of is het allemaal instrumentaal?

Aazhyd schreef:
Horen we Eno ook nog zingen op deze plaat of is het allemaal instrumentaal?

Ik zou zeggen, besteed even 50 minuten van je leven aan iets anders en luister naar het hele album op de NPR link die ik eerder heb gepost

Maar soi .... het is een instrumentale affaire voor zover ik weet.

ohmusica
zeer genietbaar op het eerste gehoor...

avatar van platedraaier
Goeie plaat van Eno en zijn vrienden. Een redelijk ambient begin. Het middenstuk heeft een wat meer uptempo gehalte met veel percussie.
Dan op het einde weer een aantal mooie ambient stukken met die passende sfeer die Brian Eno zo goed weet te neer te zetten. (beetje kromme zin, maar Eno heeft "iets" herkenbaars)
Hij bevalt me na 2x draaien uitstekend.

avatar van papat
zeer, zeer verslavend

let ook op de 7 videos die er bij horen:

Brian Eno | Seven Sessions On A Milk Sea - brian-eno.net

verrassend

avatar van devel-hunt
Ik gebruik niet snel het woord geniaal maar bij Eno ontkom je er niet aan. Een betoverend werk, ik kan niet anders zeggen

avatar van perrospicados
Op basis van bovenstaande geluiden zojuist aangeschaft en inderdaad: prachtig!!! Wat is dat toch dat die mannen die in de jaren 70/80 zo bepalend waren voor althans mijn muzieksmaak, in de nadagen van hun carriere, opeens prachtige albums gaan maken? Is de druk eraf? het 'moet' niet meer? Is het waar dat met het klimmen der jaren de wijsheid toeneemt?

Sven Bersee
perrospicados schreef:
Is het waar dat met het klimmen der jaren de wijsheid toeneemt?

Nee, sorry, dat is niet waar helaas.

avatar van oruiz
Sven Bersee schreef:

Nee, sorry, dat is niet waar helaas.

je hebt gelijk, sad looking boy. Wijsheid heb je of je hebt het niet.

avatar van andnino
Emerald and Lime en Written, Forgotten op repeat zijn hele albums op zich! De wat drukkere tracks bevallen me jammer genoeg niet zo

avatar van Leander1991
Geniaal en Kunstzinnig
Maar stiekem ook een beetje vermoeiend.

avatar van devel-hunt
Leander1991 schreef:
Geniaal en Kunstzinnig
Maar stiekem ook een beetje vermoeiend.

Das helemaal waar. Voor muziek van Eno mot je echt helemaal in de stemming zijn, het is geen hapklare brok voor effe tussendoor zeg maar....

avatar van Monsieur'
Dit is mooi. Deze melkzee moet even verteerd worden. Volgt later wel een stem. Niet echt bekend nog met het werk van Eno. Heb hier wel de lp ''taking tiger mountain (by strategy')'' liggen.

zaaf
Laat ik die nou net de mooiste uit zijn beginjaren vinden! En er is nog veel moois te ontdekken!
Ken je My Life In The Bush of Ghosts wel al?

avatar van Monsieur'
zaaf schreef:
Ken je My Life In The Bush of Ghosts wel al?

Zocht meer iets in de ambienthoek van Eno, ken niks van hem. Tigermountain is meer rock meen ik te horen.

Over dit album:
Die percussie/beats in het midden van het album zijn zó misplaatst..

avatar van matthijs
Avontuurlijk groeiplaatje. Doet me erg denken aan Plaid, maar dan iets serieuzer/ duisterder.