Na het horen van Exclude had ik hier meer van verwacht. Waar Exclude een bijna perfecte mix tussen ritmiek en melodie brengt, ligt de focus hier toch voornamelijk op het ritmische.
Alleen jammer dat het nogal onafgewerkt klinkt. Zo'n "Magleb" luistert niet bepaalt lekker weg. Schokt en stottert van begin tot einde, rauwe samples en onaffe melodieën kenmerken de opener. "Galaxians" is iets beter, maar noemt pakt de track me. Blijft wat ongeïnteresseerd aanmodderen tot er halverwege zich toch een mooie melodie aanmeldt. Maar echt geweldig wordt het niet. "Bender" is weer zo'n track die met horten en stoten zich voortbeweegt, nooit vloeiend of welklinkend. "Smoke" is ietsjes beter weer, wanneer de ritmes zich wat op de achtergrond houden is het allemaal wel aangenaam, maar wanneer het gepruttel de kop op steekt worden de meeste tracks onthoofd. "Suboxes" begint een pak beter, maar halverwege wordt er een vreselijk melodiesample bijgegooid. Verpest de gehele verdere track jammer genoeg. Begint de tracks als een mooi dromerig naief kindje, dan eindigt hij als een zeurderig oud wijf.
Eerste echt mooie track is "h298mcf". Hier schemert dan ook het talent door dat op Exclude naar voren zou treden. Zeer subtiele melodieën en lekker vlottende ritmes. "Widow" is ook wel aardig, al klinkt het weer te afgekapt, te verknipt. Past niet bij dit soort muziek. Daarvoor is het ritmisch allemaal veel te zwak. "Mi-Quelle" is terug naar af, al blijft het wel een aardig nummer. Vage voice samples voegen hier jammer genoeg te weinig toe, ritmisch en qua melodie degelijk, maar weinig boeiend. Met "Raw Curtain" blijft het album neerwaarts gaan, ook dit is geen al te beste track, ritmisch weer niet te pover. Veel geklooi, dat wel, maar te weinig lijn. "Whale" is dan het dieptepunt van het album, totale kuttrack. Debiele samples, onnozel melodietje. Klinkt daarenboven ook veel te hautain. De mix van "Unalaska Version 1.02" is aardig, vooral wanneer het ritmisch geklooi achterwege blijft, maar erg overtuigend is ook deze track niet, het album redden zit er al helemaal niet meer in.
2*, da's het maximum wat ik hieraan kwijt kan. Had er wel wat van verwacht na Exclude, enkel h298mcf weet mij te brengen wat ik verlangde. Verveeld, onafgewerkt en haperend album, met af en toe fikse vlagen mooie muziek. Maar te weinig, jammer genoeg.