Marco Beltrami - Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. A Day in the Life (3:42)
  2. Hooked on Multiphonics (1:48)
  3. Blonde Behind the Wheel (2:08)
  4. JC Theme (3:35)
  5. Starting T1 (1:51)
  6. Hearse Rent a Car (1:49)
  7. Tx's Hot Tail (3:40)
  8. Graveyard Shootout (1:32)
  9. More Deep Thoughts (0:59)
  10. Dual Terminator (0:51)
  11. Kicked in the Can (2:04)
  12. Magnetic Personality (4:36)
  13. Termina-Tricks (2:13)
  14. Flying Lessons (0:57)
  15. What Do You Want on Your Tombstone? (1:20)
  16. Terminator Tangle (3:22)
  17. Radio (2:24)
  18. T3 (3:18)
  19. The Terminator from the Motion Picture the Terminator (2:22)

met Brad Fiedel

20. Open to Me (3:47)

met Dillon Dixon

21. I Told You (3:12)

met Mia Julia

neo
Beltrami nam de taak van Fiedel over. Fiedel's scores waren buiten het overbekende thema, nogal zwakjes. Beltrami toont een meer emotionelere kant en betere composities en gebruik van instrumenten. Jc. Theme is te vergelijken met Zimmer Journey to the Line van The Thin Red Line, wat prachtig klinkt. 4 sterren

Jammer dat Beltrami en niet Fiedel de score maakte, ik vind persoonlijk Beltrami een erg middelmatige muziekmaker, de muziek in dees is veels te standaard en geeft geen echt kenmerk door voor de film die ik wel echt had in 1 en 2 (het ijzere en harde van de score)
Jammer dat het thema ook alleen maar tijdens de aftiteling komt en bewerkt is tot een verschrikkelelijke orkest versie, dat ijzere deed het hem juist in 1 en 2.
Erg jammer want de film is wel erg goed, helaas de score minder. 3 sterretjes.

neo
Het thema, wat ook het enige echt goede was aan de Fiedel scores, had een instrumentatie die opwindender was geweest met een minder synthesizer bezette uitvoering. Het gedeelte tegen het eind aan waar een groots puur orchestraal, snel tempo het overneemt doet mij meer. Hetzelfde voor Beltrami's score, hoeveel deze op vooral ritme voorstuwt. Gaf ooit T1 nog het voordeel van de twijfel, echter na T2 trok in dat zelf in. Al helemaal nog later toen ik beiden op gelijke hoogte plaatste.

de soundtrakc was anders dan de 2 eerste. maar blijkbaar is hij nu door iemand anders gemaakt. hij is anders maar wel beter.

avatar van Edie
Beter? Niet echt vind ik... A Day In The Life vind ikzelf wel erg lekker klinken, maar daar blijft het wel bij. Het thema in deze T3 vind ik echt helemaal NIETS meer hebben. In T1 vond ik het thema wel oke, in T2 gewoon super! En dan vooral bij de begintitels en het nr "It's Over" op het einde is gewoon su-per.

2,5* voor deze

avatar van Thunderball
Deze soundtrack een paar jaar geleden gekocht (in 2005), ik draai hem niet veel, maar ik vond hem toch verassend goed.

Even over die van Fiedel. Hij wilde zijn score's aanvankelijk ook minder koud en afstandelijk maken, maar Cameron hamerde juist er op dat hij die bepaalde sfeer juist meer wilde. Ik kan even niet precies de juiste term vinden, maar jullie begrijpen het wel.

Vond het idd ook jammer tijdens het kijken van de film vooral ook de eerste keer in de bioscoop dat het theme er niet meer in zat, behalve bij de aftiteling. Vind die versie wel ook heel mooi.

Alleen de twee popsongs vind ik minder.

3,5 ster.