Mickey 3D - Tu Vas Pas Mourir de Rire... (2003)

Frankrijk
Label: Double T

1. Amen (3:08)
  2. Respire (3:46)
  3. Mimoun, Fils de Harqui (2:51)
  4. Yalil (La Fin des Haricots) (3:32)
  5. Les Gens Raisonnables (3:27)
  6. Demain Finira Bien? (2:49)
  7. Les Enfants (3:16)
  8. La Peur (3:21)
  9. La Vallee (3:38)
  10. Ca M'etonne Pas (3:18)
  11. Si J'étais Toi (2:28)
  12. Chanson de Rien du Tout (2:53)
  13. La Mort N'existe Pas (5:02)
  14. Beauseigne (11:21)
avatar van remorz
Pas ontdekt bandje en wát ben ik blij het ontdekt te hebben. Gevoelig, bombastisch of luchtig maar constant honderd procent melodieus en vol overtuiging.
Hoogtepunten zijn voor mij het mooie Respire (met bijbehorende animatieclip...geweldig!), Les Gens Raisonnables, het uitbundige Demain Finira Bien? maar ook het heerlijk fluitende niemendalletje met de alleszeggende titel Chanson De Rien Du Tout.

Totaal niet relevant, maar Mickey3d schijnt in Frankrijk überpopulair te zijn. Hun nieuwe cd Matador laat tevens zien dat ze niet bang zijn een afwijkende richting in te slaan, zonder aan eigenheid in te boeten. Waar Tu Vas Pas Mourir de Rire, wat somberder is (zonder die negatieve connotatie), is Matador (zowel qua muziek als lay-out) vooral een zonnig en...huppelachtig album. Beide albums staan echter bol van de pakkende (af en toe erg toegankelijke) melodieen en kundig instrumentwerk, met een gretig geopenbaarde veelzijdigheid. Voor mij de ontdekking van het jaar. 4,5* met groeipotentie.

avatar van Michiel Cohen
Steengoed album.