Machines of Grace - Machines of Grace (2009)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Just a Game (4:59)
  2. Psychotic (4:05)
  3. Fly Away (3:33)
  4. Innocence (4:21)
  5. The Moment (4:39)
  6. Prelude (0:54)
  7. Between the Lines (3:56)
  8. This Time (4:31)
  9. Breakdown (4:12)
  10. Soul to Fire (4:36)
  11. Promises (4:55)
  12. Bleed (4:22)
  13. Better Days (3:54)
  14. This Time [Acoustic] (2:57)
avatar van Sinner
Dit was voor mij een verassing - blijkbaar is dit namelijk een nieuwe band met Zak Stevens en Jeff Plate van Savatage. Van wat ik ervan gehoord heb ligt het een beetje in hetzelfde straatje als Circle II Circle en Savatage - melodieuze hardrock / metal - maar misschien net een tikkeltje moderner en afwisselender. In ieder geval heb ik hem wel op bestelling staan. Stevens blijft namelijk één van de beter rock zangers wat mij betreft.

avatar van rushanne
Het is inderdaad een Zak Stevens cd, dus verwacht geen spectaculaire dingen. Recht door zee Hardrock, met de stem die het naar een hoger niveau tilt. Hij had de cd als Circle II Circle uit kunnen brengen, maar dit is met geheel een andere line-up, dusssss......

avatar van milesdavisjr
Dit plaatje geniet maar weinig bekendheid. Hetzelfde kan gezegd worden van Zak's andere band; Circle II Circle. Het songmateriaal is ook niet opzienbarend. Het is allemaal vrij doorsnee en nergens weten de heren te verrassen. Het is dat Stevens altijd wel lekker in het gehoor ligt maar ook hij trekt de nummers niet naar een hoger niveau.
Het klinkt mij allemaal te geforceerd met nummers die te lang aanslepen zonder enige creatieve transities, of afwisselende zanglijnen. Nee, buiten Savatage om heeft Stevens mij nooit echt weten te overtuigen met Circle II Circle of dit collectief.